İletişim öğrencilerinden Merhaba'ya ziyaret

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık ile Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinde öğrenim gören bir grup öğrenci Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık ile Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinde öğrenim gören bir grup öğrenci Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Burada Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen’e gazetecilik ve dijital yayıncılık ile ilgili merak ettikleri soruları soran iletişim öğrencileri, gazetenin Grafik Servisi, Haber Servisi ve Spor Servisi’ni yerinde görerek bilgi aldı. Niyazi-Muhibe Yeşilkaya Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan iletişim öğrencileri için böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirten öğrencilerden Muhammed Okur, “Teoride öğrenilen bilgilerin pratikte nasıl uygulandığı ile ilgili basın ziyaretleri yapıyoruz. Bu kapsamda Merhaba Gazetesi’ni ziyaret ettik. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

YAPACAĞIMIZ İŞİ SEVMELİYİZ

Öğrencilerin gazetenin tasarlanma ve basım süreci, yazılı basının geleceği ve dijital mecralara dönüşüm ile ilgili sorularını cevaplandıran Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen de öğrencilere ziyaretleri için teşekkür etti. Öğrencilerin çalışmak istedikleri ile ilgili pratiğe yönelik yaptığı çalışmaların önemine dikkat çeken Şen, şöyle konuştu: “Maalesef ‘Gazetecilik’ okuyup son sınıfa gelmiş ancak, iş görüşmesine geldiği zaman yerel gazetelerden bihaber gençler ile karşı karşıyayız. Sizlerin belki de ileride yapacağınız işi öğrenmek için düzenlediğiniz bu tür ziyaretler önemli. Maalesef sadece gazetecilikte değil, pek çok branşta, diplomalı fakat yaptığı işe hakim olmayan bir kitle ile karşı karşıyayız. Yapacağımız işi öncelikle sevmeliyiz. Kesinlikle okulda öğretilen bilgilerin üzerine kendi çaba ve gayretlerimizle bir şeyler koymalıyız. Hayat her geçen gün zorlaşıyor. Donanımlı bireyler biryerlere tutunup, bir yerlere gelebiliyor. Hayatın zorlukları ile mücadele edebilmek, yeni yollar açabilmek için ‘Bu ne işime yarayacak?’ demeden kendinizi çeşitli alanlarda yetiştirin. Örneğin yazılı basının gücü azalıyorsa, kendimizi dijital mecralarda da gösterecek çalışmaları ortaya koyabilmeliyiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri