İletişim mezunları dernek kurdu

28 yıllık bir geçmişe sahip Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları, Selçuk İletişim Mezunları (SİM) Derneği çatısı altında resmen toplandı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Derneğinin Kurucu Başkanlığını yapan Yusuf Ziya Yüce; “ Konya ve İletişim Fakültemiz bizlere güzel bir gelecek verdi. Ne kadar teşekkür etsek az. Bu güzel geleceği daha kurumsal hale getirip, burada eğitim gören ve görecek tüm öğrencilerle de paylaşmak istedik. Bu düşünceyle mezun arkadaşlarımızla Selçuk İletişim Mezunları Derneğini kurmaya karar verdik. Biz başlangıcını yaptık, resmi süreci başlattık, bundan sonra tüm mezunlarımızı burada toparlayıp güçlü bir kurumsal kimlik oluşturmak istiyoruz ” dedi.

19 Mart 2021 tarihi itibariyle Konya Valiliği Sivil Toplum ve Dernekler Müdürlüğüne, tüzük ve diğer resmi evrakları teslim ettiklerini, müracaat dilekçesini verdiklerini ve dernek kurulma işleminin de resmen başladığını ifade eden Yusuf Ziya Yüce; “ İletişim Fakültesinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Gazetecilik ve Reklamcılık Bölümlerinden mezun arkadaşlarımızla iletişim kurarak süreci başlattık. Kurucularda tüm bölümlerden arkadaşlarımız var. Bundan sonra herkes bildiği mezunlar ulaşarak, bu çatıdan haberdar ederek bu güzel birlikteliği büyüteceğiz ” dedi.

Selçuk İletişim Mezunları Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Ziya Yüce; “ 1993 yılında ülkemizde yedinci olarak kurulan Selçuk İletişim Fakültemiz kurulduğu günden bugünlere kadar çok farklı sektörlerde büyük başarılara imza atan mezunlar yetiştirmiştir. Hatta daha sonra kurulan İletişim Fakültelerinin hocalarını ve dekanlarını bu güzel okul göndermiştir. Öğrendiğime göre şu an Türkiye’deki 12 İletişim Fakültesinin Dekanı Selçuk İletişimden mezun ya da mensubu olmuş hocalarımız. Yine hem ulusalda hem de uluslararası alanda büyük başarılara imza atmış, sektöründe çok önemli yerlerde olan mezun arkadaşlarımız var. Bunları tesadüf eseri iş yaparken öğreniyoruz. Mezunlarla karşılaşma anlarımızda gözlerimiz parlıyor, farklı yıllarda da olsa, anılarımızı sanki beraber yaşamışız gibi paylaşıyoruz. Selçuk İletişim Mezunu olmanın mutluluğunu sürekli anlatmak istiyoruz. Bu paylaşımları bizleri hadi neden mezunları dernek çatısı altında toplamayalım, toplarsak ne yaparız düşüncelerine götürdü. Bunu yaparak iletişim mezunlarının anılarını tazelemek ve güçlendirmek istedik. Daha da ötesi mesleğimizin saygınlığını, meslek yasası, itibarını ve buradaki öğrencilerimizin ellerinden biz mezunlar tutarak onların sektörümüze girmesini hızlandırmak istedik. Gençlerimiz staj bulmakta zorlanmasınlar, iş bulmakta zorlanmasınlar, biz iletişimciler olarak iletişim mesleğimizi sahiplenmiş oluruz, böylelikle diye düşünüyoruz. Dernek kurma sürecinin oluşmasında ve gerçekleşmesinde bizlere destek olan tüm yetkilere buradan teşekkür ederim ” dedi.

Selçuk İletişim Mezunları Derneği Başkanı Yusuf Ziya Yüce ve Dernek Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek kuruluş dilekçesinin teslimi ve imzaların atılmasından sonra, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Emrullah Eken’i ziyaret ettiler.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri