İletişim Başkanı Altun: Cumhuriyet'in yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Daily Express ve Interfax Ajansında yayımlanan makalesinde, "Cumhuriyet'in yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhuriyet'in yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacaktır. Bu soyut ve gerçeklikten uzak bir iddia ve temenni değil; tarihten, milli birlik ve beraberlikten, devlet aklı ve devlet olma kapasitesinden ileri gelen güçlü bir tasavvurdur." ifadesini kullandı.

Altun'un Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla kaleme aldığı "Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında: Köklü Geçmişten Güçlü Geleceğe" başlıklı makale, İngiltere merkezli Daily Express ve Rus Interfax Ajansında yayımlandı.

20'nci yüzyılın başında, tarihte emsali az görülmüş bir milli kurtuluş mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını doldurduğunu belirten Altun, milletin azim ve kararlılığıyla kazanılan Milli Mücadele sonucunda millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in kurulduğunu hatırlattı.

100 yıllık süreçte istikrarsızlık ve çatışmanın yoğun bir şekilde yaşandığı yakın coğrafyasında birlik ve beraberlik içerisinde mevcudiyetini muhafaza etmesinin Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini ortaya koyduğunu vurgulayan Altun, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde adeta küllerinden yeniden doğan Türk milletinin ve devletinin yükselmesi, ihyası ve modern çağın icapları doğrultusunda inşasını amaçlayan Cumhuriyet, ulvi hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin asrileşme hedefinin siyasi, iktisadi ve hukuki planda bir dizi değişim ve dönüşümü içerdiğini aktaran Altun, 100 yıl boyunca zaman zaman iç ve dış müdahalelerle sekteye uğratılmaya çalışılsa da bu hedefleri gerçekleştirme istek ve iradesinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri