İlçelerden ‘evet’ oyu istediler

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya İl Teşkilatı, referandum çalışmaları kapsamında Çumra, Akören ve Güneysınır ilçelerini ziyaret etmek üzere dün sabah saatlerinde parti il binasından konvoy halinde yola çıktı.
 AKP Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Hüsnü Tuna, Ali Öztürk, Hasan Angı, Muharrem Candan, AKP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kollarının katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette ilçelerdeki vatandaşlara referanduma neden evet denmesi gerektiği anlatıldı. 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum için evet oyu istendi.
Ziyaretler öncesinde AKP İl Binası’nda bir basın açıklaması yapan AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, partilerinin kuruluşunun 9. yılını geride bıraktığını söyledi. Geride kalan 9 yılda AKP’nin iç politikadan dış politikaya, ekonomiden toplumsal hayata kadar her alanda çok farklı bir idare anlayışı ile sorunları tek tek ve titizlikle ele aldığını söyleyen Ahmet Sorgun, “Bu sorunların çözümüne ilişkin önemli projeleri ise yine hep birlikte hayata geçirdik. Millet ve insan odaklı siyaset anlayışı ile hareket eden partimiz, demokrasiyi güçlendirmek, devlet ve milletin kaynaşmasını sağlayabilmek için canla başla çalışmaktadır. AK Parti olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele tarihe geçecek niteliktedir. Çetelere, hukuk dışı yapılanmalara ve Türkiye’yi bölmek için bir araya gelenlere karşı verdiğimiz mücadele, Türkiye’nin önünü açmıştır” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’nin bir dünya ülkesi olmasının mimari olduğunu ifade eden İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Türkiye’nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmasının, 11 bin 373 kilometre yolun, hızlı trenin, Mavi Tünel’in, 63 üniversitenin mimarıdır” diye konuştu. 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan halk oylaması ile ilgili de değerlendirme yapan Ahmet Sorgun, “12 Eylül, bunca yıl Türkiye’nin karşısında duranlarla vatan ve millet sevdalıları arasındaki bir yarış günüdür. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren ve her alanda yaşam kolaylığı sunan referandumdaki her evet oyu, çocuklarımıza, kadınlarımız, gençlerimize, yaşlı, şehit ve gazilerimize birer sigorta olacaktır. Dolayısıyla referandumda her kesimin herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri