"İlçede Kadın Doğum Uzmanı Yok, Çocuk Doktoru Hafta Bir Kez Uğruyor"

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde kadın doğum ve çocuk doktoru bulunmadığından hastaların sıkıntı çektiği belirtildi. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi Tolga Yıldırım, söz konusu sorunu gündeme getirerek çözüm beklediklerini...

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde kadın doğum ve çocuk doktoru bulunmadığından hastaların sıkıntı çektiği belirtildi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi Tolga Yıldırım, söz konusu sorunu gündeme getirerek çözüm beklediklerini söyledi. Yıldırım, Sinanpaşa’nın Afyonkarahisar’ın büyük ilçelerinden olduğunu belirterek, merkez nüfusu 3 bin 900, köy ve beldelerle birlikte 42 bin insanın yaşadığını belirtti. Yıldırım, “ İlçemizde bulunan hastanemizde şu anda 4 pratisyen, bir dahiliye uzmanı, 2 diş doktoru hizmet vermektedir. Ama ne yazık ki hastanemizde çocuk ve kadın hastalıkları doğum uzmanı bulunmamaktadır.” dedi.

Çocuk doktorunun haftada bir gün ilçeye gelerek çocukları muayene ettiğini ifade eden Yıldırım, çocukların adeta sadece bir günü hastaya olmaya mecbur bırakıldığını anlattı. Böyle bir anlayışın kabul edilemeyeceğini ifade eden Yıldırım, "Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olmadığından kardeşlerimizin en ufak bir hastalıklarında Afyon’a gitmek zorunda bırakılmışlardır. Hastanemiz ne yazık ki bu anlamda sağlık ocağı gibi hizmet vermektedir. Tek farkı tabelasında devlet hastanesi yazmasıdır.” diye konuştu.

Tolga Yıldırım, doktor gönderilmeyecek hastanenin neden yapıldığını ifade ederek, sağlık hizmetlerinden yararlanmanın köylü, beldeli herkesin hakkı olduğunu kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri