‘İlçe imkanlardan yararlanamıyor’

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, en çok mağdur edilen ilçenin Beyşehir olduğunu iddia ederek, “Beyşehir merkezde UKOME’nin taşıdığı tek bir vatandaş yoktur” görüşünü savundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, Beyşehir’in sorunlarını dile getirdiği açıklamasında, mevcut imkânlardan Beyşehir’in yeterince faydalanamadığını söyledi.

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar’ın basın toplantısına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman’da eşlik etti.

Akar, en çok mağdur edilen ilçenin Beyşehir olduğunu iddia ederek, “Artık herkes biliyor ki; ülkemiz iyi yönetilmiyor. Ülke iyi yönetilmiyor fakat Beyşehir daha da kötü yönetiliyor. Büyükşehir Yasasına göre toplu taşıma UKOME aracılığıyla yapılmaktadır. Bu ucube yasanın en çok geriye götürdüğü il Konya’dır. Konya'da en çok mağdur edilen ilçe ise Beyşehir'dir. Mevcut yasa ile Beyşehir ile Selçuklunun; Seydişehir ile Meram'ın; Karatay ile Hüyük’ün bir farkı kalmamıştır, kalmaması gerekmektedir. Hizmette eşitlik ve adalet bunu mecbur kılar. Fakat dış kapının dış mandalı Beyşehir yine adaletsizliğin merkezi olmuştur. Beyşehir'deki merkez mahallelerin nüfusu 48 bin 935'tir. Beyşehir merkezde UKOME’nin taşıdığı tek bir vatandaş yoktur. İl olma iddiası olan Beyşehir'de hiçbir hattın açılmaması bir ayıptır. Yüksek okul barındıran, şehir merkezi dahil olmak üzere her yerden iş gücü göçü alan, içinde nitelikli lisesi olan mahallelerimiz dahil olmak üzere bu 18 bin kişiye toplu ulaşım hizmeti verilmemesinin gerekçesi nedir? Toplamda bu hizmeti alması engellenen 35 dış mahallemizin suçu nedir? İlgili mahallelerde çalışan, okuyan, yaşayan insanları yaşadıkları yerden koparma gibi bir düşünceniz var mıdır? Beyşehir in dış mahallesi bile olmamasına rağmen daha uzak noktalardan Beyşehir'e 17 liraya yolcu taşırken, Beyşehir mahallelerindeki vatandaşın kimi yerde fahiş fiyatlarla özel sektöre kimi yerleri ise toplu ulaşım olmadan kaderine terk etmeye hangi vicdanla olur veriyorsunuz” dedi.

İLÇENİN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

Beyşehir’in sorunlarının takipçisi olarak sonunu kadar haklarının savunucusu olacaklarını ifade eden Sefa Akar, “Komşu ilçelerden örneklersek; Derebucak ilçesinin 5 ayrı yerleşim noktasından Beyşehir'e ulaşım sağlıyorsunuz. Seydişehir ilçemizin toplam 39 dış mahallesinden 25 tanesine toplu ulaşım sağlıyorsunuz. Beyşehir'de ise 52 dış mahalleden sadece 14'üne uğruyorsunuz, onu da sağlıklı yapmıyorsunuz. Beyşehirlinin sadece yüzde 15,50’si hakkı olan hizmetten faydalanıyor. İş gücü ve öğrenci naklinin olduğu, nitelikli liseleri olan, yüksekokulu olan yerleşim yerlerine bile bu hizmeti vermiyorsunuz. CHP Beyşehir İlçe örgütü olarak çağrı yapıyoruz; en kısa sürede tüm mahallelerimize bu hizmeti verin. İlçemizin haklarını sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri