İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 2011-2012 akademik yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 2011-2012 akademik yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.
     Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, dünyanın dört bir yanında okumak için Konya'ya gelen öğrencileri İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak tekrar ülkelerine göndermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Arıtan, yurt dışında ve yurt içinden gelip İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan öğrencilerin sadece mezun olarak kalmadıklarını, hayati sorumluluklarının arttığını söyledi.
     Konya İL Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de mezun olan öğrencilerin yeni bir hayat sayfası açacaklarını, bu nedenle de daha çok sorumluluk üstlendiklerini ifade etti.
     Yabancı öğrencilerin adına konuşan Afganistanlı Ruhullah Nuri ise Türkiye'nin, her zaman Afgan halkının yanında olduğunu söyledi.
     Nuri, ''Yıllardır Türkiye'de okuyoruz, biz bu memleketin insanı olmasak bile geldiğimiz günden buyana yaşadığımız dostluklar, bizim için yapılan fedakarlıklar, bizleri de en az buradaki vatandaşlar kadar Türkiye'yi sevdirdi'' dedi.
     Türkiye'nin, Afgan halkına yaptığı iyilikleri hiçbir zaman tarih sayfalarından silinmeyeceğini belirten Nuri, Türkiye'den mezun olup giden öğrencilerin kalplerinin hep Türkiye için atacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri