İlahiyat camiası birbirine girdi

İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programının kapanmasına gündemde. İlahiyat Fakültesi dekanları İLİTAM’ın kapatılmasını teklif etti. Bu teklif ilahiyat camiasında büyük bir krize neden oldu

İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programının kapanmasına gündemde. İlahiyat Fakültesi dekanları İLİTAM’ın kapatılmasını teklif etti. Bu teklif ilahiyat camiasında büyük bir krize neden oldu.

CENAZE NAMAZI POLEMİĞİ

Teklife tepki gösteren NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, twitter hesabından yaptığı açıklamada“Dekanlar toplantısında İLİTAM'ın kapatılması teklif edilmiş. Şimdi sorayım: İLİTAM'dan gelenlerin Arapçası kadar sizinkilerde Arapça var mı! Sizinkilerin yüzde kaçının arkasında namaz caiz olur! İLİTAM programının kapatılması gibi bir yanlışlığa sakın düşülmemelidir“ dedi. Çeker’e ise takipçileri sert tepki gösterdi. İsa Aksakal isimli bir takipçi “ İlahiyat din adamı yetiştiren, diyanete eleman sağlayan bölüm. Çoğunluk erkek eleman. 90 larda kiz kontenjanı vardi yüzde 4‘ler filan. Tekrar kızlara belli oran getirilirse iyi olur. erkekler ayt sınavlarında fazla çalışmaz kızlar doldurur“ diyerek tepki gösterdi.

Merhabahaber.com

İşte o tartışmalar:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri