‘İlaç patates veya soğan değildir’

Eczacılar, ilaç indiriminin oluşturduğu zararlar, SGK ile protokol iptalinin yol açtığı belirsizlik ve sıkıntılar nedeniyle, zor bir dönem yaşıyor.
Bu belirsizliklerin içerisinde eczacılar, kendilerini halka doğru ve etkin şekilde anlatmak için çeşitli yöntemler deniyor. Konya Numunesi’nin karşısında hizmet veren Eczacı Kazım Taşkapu da, yaşanan sıkıntıları, eczacılığın sağlık sistemindeki yerini, önemini anlatmak amacıyla hazırladığı el ilanını çoğaltarak müşterilerine dağıtıyor. “İnsanlarımız eczacılar olarak yaşadığımız sıkıntıları tam anlamıyla bilmiyor. Bu nedenle el ilanları hazırlayıp, müşterilerime dağıtıyorum. İlandaki içeriği büyütüp eczanemin camına asacağım” diyen Kazım Taşkapu, yaşanan sıkıntıların aşılması için halkın desteğini ve yönetenlerden sağduyulu yaklaşımlar beklediklerini belirtiyor. Kazım Tapkapu, ‘Eczacı en yakın sağlık danışmanınızdır’ başlıklı el ilanlarında şu çağrılarda ve tespitlerde bulunuyor:
“Bizi anlaşmasız, insanları ilaçsız bırakmayın. Biz ne devletimizden vazgeçeriz, ne de TEB’den. Bizi arada bırakmayın. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz. Gözümüz ne yatta, ne katta; ekmek paramızda. Bize, ‘5’e aldığını 3’e sat’ diyorsunuz. Dünyada böyle bir ticaret var mı? Eczacılar artık kazanmıyor, zarar ediyor. Masraflar, vergiler, kesintiler… İmdat!
Kim ister ekmek teknesini kapatmayı, sesimizi duyun istiyoruz. Biz batıyoruz! İlaç fiyatlarının düşmesine karşı değiliz. Bunun faturasını sadece biz ödemek istemiyoruz.
Yıllarca yüksek ilaç fiyatından para kazananlardan hesabını sorun. Sağlıkta, insan hayatında pazarlık olmaz. Ülkemizde o kadar çok israf ve lüks var ki… İlaç; patates, soğan değil ki kiloyla markette satılsın. Eczaneler sizindir, kapanmalarına izin vermeyin. Biz sizin için çalışıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri