İl Özel İdareden Onkoloji’ye destek

İl Özel İdaresi'nin Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Onkoloji Hastanesi için gerekli radyoterapi ünitesi tıbbi cihazlarını aldığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Konyalı hayırseverlerin desteği ve İl Özel İdaresinin gayretleriyle Konya halkına güzel bir hastane kazandırılacağını belirtti.
Onkoloji Hastanesinin kaba inşaatının Selçuk Üniversitesi tarafından yapıldığını ifade eden Kaçmaz, şunları kaydetti:
''Özel İdare olarak Valilik ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokol gereğince İl Genel Meclisinin kararı doğrultusunda, 2 adet yüksek enerjili lineer akseleratör, 1 adet radyoterapi bilgi yönetim sistemi, 1 adet tedavi planlama sistemi ve sanal simülasyon çalışma istasyonu, 1 adet CT simülatör cihazı ile 13 adet aksesuar, ihale ile alındı. Cihazlar yaklaşık 6.5 milyon TL'ye mal oldu. Bugün itibariyle cihazların kurulacağı alanların tüm inşaat, tesisat işleri firmaca tamamlanmış olup cihazların montajı başladı. Alman firması tarafından kurulumu yapılan cihazların en kısa zamanda kurulumu tamamlanacak.''
Özel İdare olarak sağlığa büyük önem verdiklerini dile getiren Kaçmaz, ilçe ve köylere ihtiyaç halinde sağlık ocakları yaparak halkın hizmetine sunduklarını, son üç yılda 30'un üzerinde sağlık ocağının hizmete açıldığını bildirdi.
Kaçmaz, sağlık ocaklarının onarımından tıbbi cihaz alımlarına kadar sağlıkla ilgili olarak titiz bir çalışma sergilediklerini, sağlıklı bir toplumun oluşması için sağlık sektörünün en iyi imkanlara sahip olması gerektiği bilincini taşıdıklarını sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri