İl Müdür Vekili, Kendi Kurduğu Kulübe 800 Bin Tl Yardım Yapmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilinin ildeki 32 spor kulübünün her birine 3 bin TL, 2014’te kurduğu ve başkanı olduğu kulübe ise 800 bin TL yardım yaptığını söyledi....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilinin ildeki 32 spor kulübünün her birine 3 bin TL, 2014’te kurduğu ve başkanı olduğu kulübe ise 800 bin TL yardım yaptığını söyledi. Olayın skandal olduğunu belirten Atıcı, soru önergesi ile konuyu TBMM’ye taşıyarak, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

Atıcı yaptığı açıklamada, müdürün kendi kulübüne yaptığı ödemelerin 30 Mart yerel seçimler öncesi başladığını iddia ederek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar toplamda 800 bin TL’yi bulduğuna dikkat çekti. Neye hizmet ettiği anlaşılamayan ödemeler hakkında bugüne kadar bilinen herhangi bir adli-idari işlem yapılmadığını vurgulayan Atıcı, "Şüpheli ve usulsüz olduğu iddia edilen ödemelerin nasıl yapıldığı nereye harcandığı, Mersin halkını, spor camiasını ilgilendirdiği kadar, ekmeğinden suyundan vergi ödeyen her vatandaşı ilgilendirmektedir." dedi.

Soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşıyarak denetleme görevlerini yerine getirdikleri ifade eden Atıcı Cumhuriyet Savcılarını da göreve davet etti.

Atıcı, Meclis’e verdiği soru önergesinde, “Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mersin’de kurulu 32 amatör spor kulübünün her birine; 2014 yılında ortalama 3 bin TL yardım yapmışken, diğer tarafta sadece bir kulübe 800 bin TL yardım yaptığı resmi belgelerle basında yer almıştır. Basında yer alan bilgilerden; anılan kulübün 2 Ocak 2014’te kurulduğu, ilk toplantısını 3 Şubat 2014’te yaptığı, ancak ilk ödeme olan 150 bin TL’yi ilk toplantıdan önce 28.01.2014 tarihinde aldığı anlaşılmaktadır. Bir kulübe, diğer kulüplerin her birinden yaklaşık 250 misli fazla yardım yapılması Mersin’de spor kulüpleri arasında infial yaratmıştır. Tek bir kulübe yardımın 32 amatör spor kulüp toplamının 8 misline yakın olmasının, hayatın olağan akışına uygun olmadığı anlaşılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Atıcı, önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı tarafından cevaplandırılması istemiyle şu sorulara yer verdi:

1. Bir amatör kulübe, Mersin’deki toplam 32 amatör spor kulübünün, sekiz misli yardım yapılmasının somut gerekçeleri nelerdir?

2. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Mersin’de 800 bin TL yardım yaptığı spor kulübünün kurucusu ve başkanı Gençlik ve Spor İl müdür vekili midir?

3. 800 bin TL yardım alan kulübün yardım talep formunun yardımdan sonraki tarihli olduğu doğru mudur? Değil ise talep tarihi nedir? İlk ödeme tarihi ve miktarı nedir?

4. 800 bin TL yardım alan kulübün yardım talep formu imza sahibi ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nün, Spor Genel Müdürlüğü’nden talep yazısındaki imzaların aynı kişiye ait olduğu doğru mudur?

5. Amatör kulüp adına başvuran, belgelere olur veren, Genel Müdürlüğe ileten, gelen parayı da kendi kulübü adına alan kişinin aynı kişi olması konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

6. Amatör spor kulübünün 800 bin TL harcamayı nerelere yaptığı konusunda herhangi bir araştırma veya soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri