İl Milli Eğitim, müdürsüz kaldı

Yaklaşık 5 ay Konyada görev yapan Şerafettin Turan, sağlık sorunlarını ve uzun sürecek olan tedavi sürecini gerekçe göstererek görevinden ayrıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 2012 mart ayında atanan ve yaklaşık 5 ay Konya’da görev yapan Şerafettin Turan, sağlık sorunlarını ve uzun sürecek olan tedavi sürecini gerekçe göstererek görevinden ayrıldı. Turan'ın istifa ettiğine dair söylentiler, ciddi bir tartışma konusu oluşturdu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şerafettin Turan’ın görevinden istifa etmediğini, şu an izin sürecinde olduğunu, 5 Eylül’de izin süresinin biteceğini, sonrasında ise tedavisinin devam edecek olması nedeniyle görevinden ayrıldığını belirtti. En kısa sürede yeni bir müdür ataması yapılacağını söyleyen Ömer Dinçer, “Şu an Konya’da eğitim açısından bir sorun yok. Konya eğitim ve öğretime en çok hazır olan iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca imam hatip okullarına kayıtla ilgili de bir sorun yok. Dileyen herkes kaydını kolay bir şekilde yaptırabilecek” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Seyit Ali Büyük ise, “Şerafettin Turan bey, sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir izin kullanıyordu. 5 Eylül’e kadar raporu devam eden Şerafettin Turan’ın istifasını içeren herhangi bir dilekçe veya yazılı belge henüz elimize ulaşmadı. Şerafettin beyin tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine gelip gelmemesi konusu sürecin ilerleyen zamanlarında netleşecektir” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri