İl Koordinasyon Kurulu'nda ödeneksizlik vurgusu

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Kamu kurum müdürlerinin yapılması beklenen hizmetler için tek sorunun ödenek olduğu ifadesi dikkat çekti

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Cüneyit Orhan Toprak, kamu kurumlarının il müdürleri, belediye başkanları ve kaymakamlar katıldı. Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında düzenlenen toplantıda kurumların yatırımları ve projeleri ele alınarak müzakere edildi. Toplantıda konuşan Vali Toprak, “Kamu yöneticileri olarak bizler, Konya’daki vatandaşımızın hizmetlerden azami ve en hızlı şekilde istifade edebilmeleri için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak durumundayız. Hedefimiz, yatırılmaların sağlıklı fiziki şartlara uygun dayanıklı şekilde inşa etmektir. Konya her sektörde iyi bir noktayız. Toplumun olduğu yerde hizmetler hiçbir zaman sonlanmaz. İnsanoğlu her zaman daha iyisine layıktır. Bu hizmetleri götürmeye devam edeceğiz. Vatandaşın sesini duyma noktasında STK’lar ile işbirliği yapma durumları olabilir. Basın mensupları ile işbirliği gerekebilir. Bizim için bu arkadaşları aracı olmasını kabul etmemiz gerekiyor. STK, dernekler, muhtarlarla, mahalli idare yöneticilerle bunlar kadar önemli olan basınımız ile yakın ilişki halin olarak bilgi akışını sağlamalıyız. Üzerimize düşen işleri yapacağız” ifadelerine yer verdi.

DIŞ ÇEVRE YOLU CEVAPLANDI

Sunumunu yapan Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, “50 adet proje ile çalışmamız devam ediyor. Bunların proje bedeli 6 milyar 1,8 milyar harcama gerçekleştirildi. Konya dış çevre yolu 122 km. uzunluğunda. 3 kısım halinde ele alıyoruz. Birinci kısım 22 km’lik Karaman ile Ereğli yolu arasında. Burası hemen hemen bitti. Sadece Kaşınhanı ve Çatalhöyük arasında iki köprümüz ve 3 adet alt geçit köprülerimiz kaldı. 30 milyon gibi bir para gelirse bu kısım bu yıl tamamen bitecek. Geri kalan 46 km’lik bir kesim var. Afyon ayrımından Ankara, Aksaray ve Ereğli kollarını birbirine bağlıyor. 2018 içinde 11 km’lik bir kesimde çalıştık. Ödenekler belli olmadığı için o bölümle ilgili bir şey diyemiyorum. Diğer bölüm ise 54 km uzunluğunda Afyon, Beyşehir, Seydişehir ve Karaman’a bağlayan kısım. Burası en pahalı bölüm. 6 büyük tünelimiz var. 14 tane büyük viyadük var. 19 ayrı kavşağımız var. Buranın maliyeti 1,5 milyar TL civarında. Burası yatırım programında değil” dedi.

TEK SORUNUMUZ PARA

Taşkent- Balcılar yolu ile ilgili bir soruya da cevap veren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: “Bu yol, 27 km. uzunluğunda. DSİ’nin yapmış olduğu Avşar Hadim Barajı var. Bu baraj yolumuzu tamamen kapatıyor. Yeni yol 17 km’ye düşüyor. Yeni yolda da 3 bin 65 metre uzunluğunda 4 adet tünel ve viyadüğümüz var. Buranın maliyeti şu an 750 milyon civarında. Bu yola yetişme imkanımız yok. Balcılar’dan Karaman’a giden bir yol var. Orayı satıh kaplama yapacağız. Projenin bu sene başlama ihtimali zor gözüküyor.” Ladik Kavşak düzenlemesi transit geçiş düzenlemesi ile ilgili bir soruya ise Yazıcıoğlu, “Buranın hem kavşağın, hem bölünmüş yol ile ilgili Ankara’ya talebimizi bildirdik. Cevap bekliyoruz. Tek sorunumuz para. ödenek bekliyoruz” dedi.

YHT GARI'NIN ŞUBAT AYINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar da konuşmasında barajlarda doluluk oranından bahsederek,, “Gayet iyi bir doluluk oranı yakaladık. Geçen sene yüzde 39’du bu sene yüzde 58 oldu. Gerek içme suyu suyu gerek de sulama suyu olarak bir sorunumuz yok. Konya kapalı havzasına yeni su getirme projesi de yüzde 20 tamamlandı. Ermenek yolundan 462 milyon metreküp su 51 km. uzunluğunda 3 adet tünelle Hadim Avşar Barajı’na aktarılacak. Buradan sisteme dahil olacak. Bir diğer kolu Akçay kolu, 155 milyon metreküp su, 2 adet tünelle Beyşehir Gölü’ne, buradan da Hotamış depolamasına ulaşacak. Yüzde 26’ya ulaştık” ifadelerine yer verdi.

YHT Bölge Müdürü Fatih Köroğlu da, “Buğday Pazarı YHT Garı, yüzde 74 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Bu sene içinde açacağız. 16 Şubat tarihi öngörülüyor” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri