İl Genel Meclisi, Mhp’li Belediyenin İtfaiye Aracı Talebini Reddetti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) MHP’li İhsaniye Belediye Başkanı'nın acil olan itfaiye aracı talebini kabul etmedi. Aynı meclis, 2007 yılında AK Parti'de bulunan belediye itfaiye aracı hibe etmiş, bu araç 2012 yılında çıkan orman...

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) MHP’li İhsaniye Belediye Başkanı'nın acil olan itfaiye aracı talebini kabul etmedi. Aynı meclis, 2007 yılında AK Parti'de bulunan belediye itfaiye aracı hibe etmiş, bu araç 2012 yılında çıkan orman yangınında hurdaya dönmüştü. Çok sayıda termal tesisin bulunduğu ilçede belediyenin şu anda aktif bir itfaiye aracı bulunmuyor.

26 köy ve 4 belde olmak üzere 28 bin nüfusa hizmet veren ilçede belediyenin çıkacak bir yangına müdahale etme şansı bulunmuyor. Kayıtlardan düşmüş eski bir itfaiye aracı ise yol ve ağaç sulamalarında kullanılıyor.

"YENİ MERDİVENLİ BİR ARAÇ TALEP ETTİK"

2014 yerel seçimlerinde MHP’den İhsaniye Belediye Başkanı seçilen Şaban Çabuk, İl Özel İdaresi'nden hibe olarak 2007’de verilen itfaiye aracının 2012 yılında Seyitgazi tarafında çıkan bir orman yangına gönderildiğini ancak, ters esen rüzgar nedeniyle aracın yangın ortasında kalarak hurda yığını haline geldiğini söyledi. Şoförün canını zor kurtardığı yangın sonrasında yeni bir itfaiye aracı alınmadığını belirten Çabuk, seçimlerden sonra göreve geldiklerinde yeni bir itfaiye aracı talebinde bulunduklarını ancak İGM tarafından bütçe olmadığından kabul edilmediğini kaydetti. Çabuk, ilçede kayıtlardan düşmüş bir itfaiye aracının bulunduğunu ifade ederek, onun da sık sık arıza yaptığını ve yol sulamalarında kullandığını anlattı.

"YOLLARIN KESİŞTİĞİ MERKEZDEYİZ"

Çabuk, ilçe olarak yolların kesiştiği noktada olduklarını ifade ederek, “Bizim bölgemiz aynı zamanda termal bir bölge olduğundan çok sayıda termal otel, apart otel ve tesis var. Orman alanları vardır. Merdivenli bir itfaiye aracına acil ihtiyacımız var. Yangın çıktığında biz oturamayız. Konunun ilgililere tam olarak anlatılamadığını, ancak bir sonraki toplantıda tekrar gündeme gelerek sonuca ulaşacağını ümit ediyoruz. Devletimizin kolları büyüktür, bizleri kucaklar.” dedi.

Şaban Çabuk, 26 köy 4 beldeyle birlikte 100 kilometrelik bir alanda 28 bin nüfusa hitap ettiklerini ifade ederek, 200 bin lira maliyeti olan itfaiye aracını çözüm olmam ası halinde kredi çekip almayı düşündüklerini anlattı.

"AKP'Lİ BELEDİYE OLSAYDI 50 DEFA VERİLİRDİ"

MHP’li İhsaniye İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Çakır, yanan araçla ilgili bütün raporları meclise sunarak sadece hibe verilen bu aracın yeninden verilmesini talep ettiklerini söyledi. Konunun İGM Araştırma Geliştirme Komisyonu'na havale edildiğini ancak komisyonda İGM’nin böyle bir faaliyet alanı olmadığı gerekçesiyle reddedildiğini anlattı. Çakır, “ Bizim bölgemizde arazi, ev yangınları çıktı. Biz çevre beldelerden yardım istiyoruz. Bir tane çok eski bir araç var, çalışmaz durumda, yürüyemez durumda. Nüfusu 2 bin altında kaldığından kapanan 48 belediye var. Bu belediyelerin itfaiyesi ve kepçeleri var. Bir tane itfaiye aracı bize verilebilirdi, ancak talebimiz kabul edilmedi. Bu talep eden AK Partili belediye olsaydı, çokta verilirdi. ” dedi.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ TİRİL: “BİZZAT BEN ÖNERGE VERECEĞİM”

AK Parti İhsaniye Meclis Üyesi Hilmi Tiril de komisyondan 'ret' kararı çıkmasının MHP’li bir belediye olmasından

kaynaklandığı algısının doğru olmadığını savundu. Daha önce ilçelere birer tanen itfaiye ve ambulans hibe edildiğini belirten Tiril, “ Araç yanmış, o zaman tekrar Orman Bakanlığı'ndan talep edilebilirdi. Ancak, şimdi bütçede para yok. MHP’li bir belediye olmasının etkisi yok. Kasım ayındaki bütçe görüşmelerinde bizzat takipçisi olacağım, önümüzdeki dönemde önerge vereceğim. Konunun takipçisi olacağım. Yangının şakası olmaz, hayat kurtaracak sonuçta.”

Tiril, kapanan belediyelerin araç gereçlerinin ne olacağına net karar verilmediğini, belediyelerin itfaiyelerini geri almadıklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri