‘İktidarı halka teslim edici bir anayasa için çalışıyoruz’

AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ile halkın görüş ve önerilerine sunulan anayasa değişiklik paketi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyuluyor, söz konusu değişiklikler ile Türkiye’de nasıl bir dönüşüm meydana gelecek ve vatandaş için anayasa değişikliği ne anlama geliyor, gibi konulara açıklık getiren Mustafa Kabakçı; “Dünya değişiyor. Buna bağlı olarak Türkiye’de de bir dönüşüm şart. Bu dönüşüm 2002’de zaten başladı. Tüm dünya ülkeleri de ülkemizi yakından takip ediyor. Bu kadar göz önünde olan bir Türkiye’nin de daha sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bunun için iktidarı halka teslim eden bir anayasa olmazsa olmazdır” ifadelerine yer verdi.
Mustafa Kabakçı, anayasa değişikliğinin bir gereklilik, bir ihtiyaç olduğunu ve bu konuda muhalefetin de desteğinin şart olduğunu söyledi. “Muhalefette bulunan kardeşlerimiz, değişikliğe karşı tavırlarını sürdürürken halkın karşısında olmanın mümkün olmadığını unutmamalıdır” diyen Kabakçı, muhalefet partilerine, halka güvenlerini tazeleme da çağrısı yaptı. Anayasa değişiklik paketine destek vermenin muhalefet partileri açısından kendilerini yeniden gözden geçirme fırsatı verdiğine vurgu yapan Mustafa Kabakçı: “Muhalefet bu anlamda halkına karşı değil halkı ile yürümeye yönelmelidir. Vatandaş, ancak böyle anlayış ile yöneticisini ve partisini destekler. Bu nedenle muhalefet partileri, halkın en önemli ihtiyacı olan güvenlik, sosyal ve ekonomik haklara cevap veren anayasa değişikliğine destek vermeli. Sonuç olarak Türkiye, iktidarı ile muhalefeti ile sivil toplum kuruluşları ve halkı ile hazırlanan anayasa değişiklik paketine destek vermelidir” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri