İktidara yürüyüş kongresi

Saadet Partisi 11 Temmuz’da ‘İktidara Yürüyüş’ kongresini gerçekleştirecek. Partinin GİKÜyesi Cafer Güneş, , kongrenin yeni bir çıkış olacağını, ayrıca partiye büyük bir katılımın da gerçekleşeceğini söyledi
20. dönem Kırşehir Milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Cafer Güneş, Konya’da ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Saadet Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın davetlisi olarak Konya’ya gelen Cafer Güneş, dün akşam düzenlenen ‘Farklı Bakış, Farklı Çözüm’ konferansı öncesinde Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin gelişmeleri basın mensuplarına değerlendirdi. Cafer Güneş’in gündeminde ülke insanını üzüntüye boğan terör eylemleri ve partisinin 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak olan olağanüstü büyük kongresi vardı. 
İKTİDAR VE MUHALEFETİN ÜSLUP SORUNU VAR
Terör olaylarıyla ilgili iktidar ve muhalefet partilerinin birbirlerine karşı kullandıkları üslubun yanlış olduğunun altını çizen Cafer Güneş, ‘dil yarası kılıç yarasından beterdir’ sözüne atıfta bulunarak, siyasetçilerin çok ağır ithamlar kullanarak, birbirleriyle bir daha bir araya gelmeyecek şekilde açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Yunus Emre’nin ‘söz ola kestire başı, söz ola dindire savaşı’ sözünü hatırlatan Cafer Güneş, “Ne yazık ki bugün ülkemizde siyasi iktidar ve muhalefet partileri birbirlerine kullandıkları üsluptan dolayı Cumhuriyet tarihinin en önemli meselesinde bir masa etrafından toplanamamakta ve Türkiye’nin meselelerini konuşamamakta” değerlendirmesinde bulundu. Güneş, iktidar ve muhalefetin son derece kaba, hoyrat ve yaralayıcı üslup kullandıklarını vurguladı.
Üsluptan kastının ağır konuşmadan, tenkit yapmak ve teklifte bulunmak olduğunu anlatan ve bunu da sadece Saadet Partisi’nin gerçekleştirdiğine işaret eden Cafer Güneş, geçtiğimiz günlerde Genel Başkanları Numan Kurtulmuş’un teröre yönelik olarak sunduğu 7 maddelik çözüm önerisine işaret etti, başta üslup olmak üzere sağduyu, demokrasi, birlik beraberlik yönündeki mesajları paylaştı.
AÇILIMLA İLGİLİ SAADET’İN DIŞINDA KİMSENİN PROJESİ YOK
Terör olaylarına son vermek için geçtiğimiz yıl başlatılan açılım sürecine de değinen Cafer Güneş, Saadet Partisi’nin dışında hiçbir siyasi partinin sürece ilişkin bir proje ortaya koyamadığının altını çizerek, “Meclis dışı parti olmamıza rağmen hassas davrandık ve ‘Gönüllü Birliktelik Projesi’ni hazırladık. Bu kadar hassas konuda yazılı bilgi sunma hiçbir siyasi partinin harcı olmasa gerek. İktidar partisinin elinde bir sayfalık yol haritası olmadığı gibi 3 muhalefet partisinin elinde de yazılı metin yok” dedi.
ÜLKE HIZLI BİR ŞEKİLDE ERKEN SEÇİME GİDİYOR
Hükümetin ekonomi konusunda aldığı tedbirler, sosyal konuda yaptığı işler, kullandığı üslup ile terör meselesinde kalıcı çözümler getiremediğini, ülkeye zaman kaybettirdiğini vurgulayan Cafer Güneş, “Ülke hızlı bir şekilde erken seçime gitmektedir. Saadet de bu süreçte kongresini yapmaktadır. Bu iktidara yürüyüş kongremiz olacak. Ekonomiden eğitime, tarımdan teröre kadar tüm konularda ihtisas komisyonlarımız kuruldu, çalışmalarımız zaman zaman genel başkan tarafından kamuoyuna açıklanıyor. Saadet Partisi geçmiş tecrübelerinden istifade ederek ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntıları kongreden sonra en iyi şekilde gündeme getirecek. Konyalı kardeşlerimize sesleniyoruz; bizden desteklerini esirgemesinler. Zaman daralıyor. Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu konuları tartışmaya, görüşmeye ve uygun görülenleri de desteklemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KONGRESİNDE SAADET’E BÜYÜK KATILIM OLACAK
Cafer Güneş, 11 Temmuz’da yapılacak olağanüstü büyük kongre ile ilgili de, bundan önceki kongreye ‘Büyük Buluşma’ olarak verdikleri ismi bugün ‘İktidara Yürüyüş’ kongresi olarak adlandırdıklarını aktardı. Önümüzdeki seçimde iktidara yürüyen bir parti olacaklarını net bir şekilde ifade eden Güneş, kongrenin yeni bir çıkış olacağını, ayrıca partiye büyük bir katılımın da gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri