İktidara yürüyen kadro

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, İktidara Yürüyüş Kongresine hazır. Konyadan kongreye 50 otobüs ve 500 civarında sivil araçla gidecek olan il teşkilatı, iktidara yürüyen bir kadroyla halkın karşısına çıkılacağı mesajını verdi
Saadet Partisi (SP) 11 Temmuz’da ‘İktidara Yürüyüş Kongresi’ni gerçekleştirecek. 4. büyük kongreye hazırlanan partinin il teşkilatları, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşlarıyla bir araya geliyor. Hem kongrenin duyurusunu yapan il teşkilatları, hem de partiden beklentilerle ilgili olarak talepleri not alıp genel başkana iletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı da önceki akşam Konya’daki gazete ve televizyon yöneticileri, ajans temsilcileri ve köşe yazarlarını ağırladı. Kösedağ Restorant’taki programa Saadet Partisi İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Av. Veli Tolu, başkan yardımcıları ve ilçe başkanları katıldı.
Türkiye’de siyasetin oldukça hızlı bir serüven olarak devam ettiğine işaret ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Veli Tolu, gündemin sürekli olarak değiştiğini, önemli meselelerin artı ve eksileriyle, milletin menfaatlerine ve çözüm önerici şekilde tartışılamadığının altını çizdi. Saadet Partisi’nin bugüne kadar pek çok hizmetlerde bulunmuş, Türkiye’nin temel niteliklerini bilen, milletinin değerlerine sahip çıkan ve bu çerçevede de milletin ilkelerini ön plana çıkarıp sömürüden uzak, bağımsız bir Türkiye’yi oluşturmak adına 40 yıllık mücadele eden Milli Görüş hareketinin partisi olduğunu aktaran Veli Tolu, bu sıkıntılı süreçte 2 yıl önce kongre yaparak genel başkan değişikliğine gittiklerini anımsattı.
SAADET PARTİSİ VE NUMAN KURTULMUŞ
TÜRKİYE’DE SİYASETİ FORMATLADI
Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş için ‘yeni bir ses, yeni bir söylem ve yeni bir siyaset anlayışı’nı Türkiye’ye oturttuğu yönünde değerlendirmede bulunan Veli Tolu, iktidar ve muhalefet partilerinin söylem ve eylemlerindeki değişimlere bakıldığı zaman Numan Kurtulmuş’un ortaya koyduğu siyaset anlayışının ve Saadet Partisi’nin izlemiş olduğu siyaset profilinin oldukça etkili olduğunun altını çizdi. Tolu, pek çok sosyolog ve bilim adamının da artık tespit ettiği üzere Türkiye’de siyaseti Saadet Partisi ve Numan Kurtulmuş’un formatladığını vurguladı. Genel Başkan Kurtulmuş’un, Türkiye’de siyaset anlayışının ne olacağını, muhalefetin iktidarı nasıl tenkit edeceğini, doğruya doğru demenin bir alçaklık olmadığını, yanlış yapılanları da dosdoğru söylemenin bir eziklik olmadığını gösteren bir siyasetçi profili çizdiğini hatırlatan Tolu, bu çerçevede hemen herkesin hakkını teslim ettiği bir genel başkan olduğuna atıfta bulundu.
DEMOKRATİK AÇILIM VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE
İLGİLİ SOMUT ÇALIŞMA YAPAN TEK PARTİ SAADET
29 Mart seçimlerinin ardından parti olarak kendileriyle ilgili bir çalışma takvimi ortaya koyduklarını anlatan İl Başkanı Veli Tolu, ülke gündemine bir anda düşen ‘demokratik açılım’ konusunda iktidar ve muhalefetin söylediği ve söyleyebileceği somut tek bir cümle olmadığını, kendilerinin ise yaptıkları mutfak çalışmalarının ürününü ortaya koyduklarını anımsattı. Tolu, demokratik açılım konusunun hemen akabinde başlatılan anayasa tartışmasında da iktidar ve muhalefetin ortaya somut bir çalışma koymadıklarının altını çizerek, partisinin ise mevcut taslağın artılarını eksilerini ele alan tam bir sivil, halkçı, milletin manevi değerlerine ve menfaatlerine uygun yapılması gerektiğini öngören dosya hazırladığına işaret etti.
KONGRE, YASAL VE SİYASAL ZORUNLULUK
Gelinen süreçte anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nin bir karar ihdas edeceğini ifade eden Veli Tolu, o günden sonra da Türkiye’de yeni bir gerilim oluşacağına işaret etti. Partisinin ise 11 Temmuz’da yasal ve siyasal gerekçelerle büyük kongreye gideceğini dile getiren Veli Tolu, “Yasal zorunluluk gereği bu kongreyi icra ediyoruz. Çünkü başsavcılık hemen bizimle ilgilenmeye başladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ihtarnameler gönderiyor. Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara dayalı olarak gidilmesi muhtemel bir erken seçime de Saadet Partisi’ni yenilenmiş ve Türkiye’de iktidara talip, seçilmiş bir kadro olarak seçime sokabilmek için de siyasal zorunluluk olarak kongreyi icra edeceğiz” diye konuştu.
KONYA’DAN 50 OTOBÜS VE 500 SİVİL ARAÇLA KONGREYE KATILIM OLACAK
Gittikleri her yerde istisnasız, Genel Başkanları için iyi adam sıfatının oturduğuna dikkat çeken Veli Tolu, şöyle devam etti: “Pek çok yerde karşılaştığımız ve milletimizin Genel Başkanımıza yakıştırmış olduğu sıfat; özü doğru sözü doğru Genel Başkan. Biz de kongreye iki sloganla gideceğiz; ‘özü doğru sözü doğru Genel Başkan’ ve ‘kongreden iktidara yürüyüş’.”
Milli Görüş hareketinin omurgasını oluşturan Konya Teşkilatı’nın kongre sürecinde vazifesini yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Veli Tolu, “İl teşkilatımızda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuzun ilçe teşkilatlarında alt komisyonları var. İnşallah Konya’dan 50’nin üzerinde otobüsle, 500 civarında da sivil araçla kongreye katılım olacak. Konya’nın Büyük kongrede hem yönetimsel açıdan, hem de coşku açısından varlığını hissettirecek ve omurga olduğunu bir kez daha kabul ettirecek bir çalışma içindeyiz. 11 Temmuz’da da iktidara yürüyen bir kadroyla halkın karşısına çıkacağız” dedi.
KONYA’SIZ SAADET PARTİSİ OLMAZ
Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ‘kongreye Konya teşkilatının katkısının ne olacağı’ yönündeki sorusuna Veli Tolu, “Konya’dan Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu üyeleri var. Bu yönetici arkadaşlarımızla beraber genel merkezdeki hem fikri yapının oluşması, hem kadroların yenilenmesi, hem de geleceğe yönelik projelerin üretilmesi açısından büyük çalışmalarımız var. Konya’da bugüne kadar Milli Görüş partilerinde siyaset yapmış bütün siyasi büyüklerimizle de istişarelerimiz de devam ediyor. Konya’sız Saadet Partisi olmaz” şeklinde cevap verdi. 
AKP İLE İTTİFAK VE KOPAN MİLLETVEKİLLERİNİ KABUL ETME
AKP’de yaşanan istifalara atıfta bulunularak, Saadet Partisi’nin bu partiden kopan milletvekillerini kabul edip etmeyeceğine yönelik çalışmalarının bulunup bulunmadığına da “Saadet Partisi’nde böyle bir çalışma yok” diye cevap veren Veli Tolu, Saadet Partisi’nin bugüne kadar hiçbir partiden milletvekili almak, koparmak gibi bir çabası olmadığını, bundan sonra da olmayacağını vurguladı. Partisinin, tüm Türkiye’nin bildiği gibi bazı ilkeleri bulunduğuna işaret eden Veli Tolu, bu meselede de toptan reddiyatçı ya da kabulcü olmayacaklarını, kendi kimliklerini kişisizleştirecek kişilere kapılarının kapalı olduğunu, içinde bulunduğu ortamda mutlu olmayan, fikren ayrı düşen ve kendileriyle aynı fikirleri savunanlara da ‘sana kapımız kapalı’ demeyecekleri mesajını verdi.
Olası erken seçimde AKP ile seçim ittifakı yapacakları yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine Veli Tolu, bu değerlendirmelerin, Saadet Partisi’nin baraj sorunu olmadığını gösterdiğinin altını çizerek, “Bugüne kadar bu hususta yaptığımız hiçbir çalışma yok. ‘Acaba seçim olursa AKP veya bir başka partiyle ittifak yapar mıyız?’ yönünde bir tartışmamız dahi olmadı. Prensip olarak bunu reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri