İktidara Eti Alüminyum ve İsrail eleştirisi

Cumhuriyet Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Orçun Güney Çalık, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Seydişehir Eti Alimünyumun özelleştirme işleminin iptaline dair Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen iptal kararının Danıştay İdari Da
 Orçun Güney Çalık, alınan bu kararla birlikte Seydişehir’deki yasal işgalin resmen ortaya konulduğunu ileri sürdü. Mahkemenin verdiği bu karardan sonra fabrikanın gerçek sahibi olan Seydişehir halkına bir an önce teslim edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çalık, “Bu satıştan dolayı ülkemizin zararı 4 milyar dolar civarındadır. Bu iptal kararı ile birlikte fabrikayı yasal işgalci olan şirket hemen terk etmeli, devletin zararı bir an önce karşılanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
CHP olarak bu fabrikanın peşkeş çekilmesinden dolayı mağdur duruma düşen bütün vatandaşların avukatı olduklarını kaydeden Çalık, yasal süreçte Seydişehir mağdurlarının avukatı olmaya devam edeceklerini söyledi. Seydişehir’de yargı kararına rağmen yıllardır işgalci olarak fabrikayı işleten kuruluşun bir an önce ülkenin bütün zararlarını ödeyip fabrikadan çıkması gerektiğini kaydeden Çalık, “İşgalci firmanın hiçbir tutar dalı kalmamıştır. Bu firmayı buradan uyarıyoruz. Bu dakikadan itibaren fabrikadan satış yaptırmayacağız. Devletimizin daha fazla zarar görmesine göz yumanlara hesap soracağız. Banka hesapları ve alacaklara Türk halkı adına el konulmasını talep ediyoruz. Bu dakikadan itibaren fabrikanın içi boşaltılmaya kalkılırsa, stoklar giderayak eritilirse, borçlanma yaptırılırsa, bunun sorumlularını yaptıkları yolsuzlukların dosyaları arasında boğarız” ifadelerine yer verdi.
İSRAİL, BİZİM PARAMIZLA ÜRETİLEN SİLAHLARLA KATLİAM YAPTI
İsrail’in yardım gemisine yaptığı saldırıyı da değerlendiren Çalık, bu yapılanların sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi. Çalık, AKP hükümetinin bu olaydan siyasi rant sağlandığını ve referandum için oy tahvili yaptığını belirtti. Hükümetin uluslar arası platformda bu caniliğin hesabını bir an önce İsrail’e sorması ve daha sonra da bunun hesabını Türk halkına vermesi gerektiğini kaydeden Çalık, “İsrail’in, bu katliamı hükümetin peşkeş çekmeleri sonrası Türkiye’den kazandığı paralarla gerçekleştirmiştir. Orada ölen vatandaşlarımız bizim paralarımızla üretilen silahların hedefi olmuştur. Biz buradan Konya halkı adına soruyoruz. AKP’nin 8 yıllık iktidarı boyunca İsrail’e kaç ihale verdiniz? Ülkemizin hangi stratejik noktaları İsrail’e satılmıştır? Bunu açıklamak AKP’nin 13 Konya Milletvekilinin boynunun borcudur” dedi. 
BAŞBAKAN YAHUDİLERDEN ALDIĞI ÖDÜLÜ GERİ VERECEK Mİ?
CHP Konya İl Sekreteri Mehmet Yurtseven de gemideki 6 kişiyi öldüren askere İsrail hükümeti tarafından madalya takıldığını hatırlatarak, “Başbakan’a da 10 Haziran 2005’te New York’ta Yahudi Örgütü ‘Üstün Cesaret Ödülü’ vermişti. Başbakan o ödülü iade edecek mi” sorusunu yöneltti. CHP Seydişehir İlçe Başkanı Yunus Uysal ise Eti Alüminyum fabrikasının altıda bir fiyatını satıldığını ifade ederek bunun özelleştirme değil hibe olduğunu kaydetti. Uysal, “Bugünden itibaren gözümüz fabrikadan yapılacak satışlarda olacak. Fabrikanın boşaltılmasına müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse arabaların önüne yatacağız” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri