İkm, Kadınlara Girişimcilik Ruhu Kazandıracak

Ankara’nın Polatlı ilçesinde hayata geçirilen İş Kurma Merkezi (İKM) kadınlara girişimcilik ruhu kazandıracak.Çankaya Üniversitesi, Polatlı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası ortaklığı ile oluşturulan proje...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde hayata geçirilen İş Kurma Merkezi (İKM) kadınlara girişimcilik ruhu kazandıracak.

Çankaya Üniversitesi, Polatlı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Ticaret Odası ortaklığı ile oluşturulan proje kapsamında kadınlara girişimcilik eğitimi verilecek. 18 ay boyunca verilecek eğitimlerde kadınlar nasıl girişimci olacaklarını öğrenecekler. Projenin tanıtımı, Güldeste Konakta yapıldı. Toplantıya, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yahya Kemal Baykan, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme Dairesi Bilim Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan, Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya katıldı.

Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yahya Kemal Baykan, bu tür projelerle üniversitelerin ve toplumların bilgi birikimleri birleşerek çok büyük güzellikler oluşturduğunu ifade etti. Baykan, "İki tarafından birbirine çok ihtiyacı var. Bizler sizden çok şeyler öğreniyoruz. Sizlerde bizden çok şey öğreniyorsunuz. Bunu oluşturabilmek için bu projelere çok ihtiyacımız var." dedi. Kadınların önsezisinin erkeklerden çok daha fazla olduğunu dile getiren Prof. Dr. Baykan, "Kadınların mutlaka ülke ekonomisi ve ülke sanayisinde ağırlıklı devrede olması lazım. Ülkenin refahı kişisel ve ailesel mutluluk için bu şart." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, nüfusun yüzde 51’ini oluşturan hanımefendilerin hem kendi aile ekonomilerine hem de ülke ekonomilerine katkı sağlamalarını hedeflediklerini dile getirdi. Yıldızkaya, Türkiye’yi yüzde 49 erkek nüfusu ile kalkındıramayacaklarına inandıklarını kaydetti. Yıldızkaya, kadınların bir fazla olduğunu ve onların mutlaka bu işin içinde olmaları gerektiğine değindi. Kadın elinin değdiği her şeyin güzel olacağına inandığını aktaran Mürsel Yıldızkaya, "Kadınların ticari hayata atılması Polatlı’daki ticari hayatı canlandırır diye düşünüyorum. Polatlı Belediyesi olarak projenin ortağıyız, paydaşıyız." dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme Dairesi Bilim Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan, Kalkınma Ajansının ilçede hali hazırda yürütülen dört projesinin olduğunu vurguladı. Kayaaslan, kadın istihdamına, kadınların üretimine, verimliliğine çok önem verdiklerini ifade etti.

Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Kadınların iş konusunda çok girişken olduklarını söyledi. Sakarya, kadınların hem kendi ekonomilerine hem de ilçe ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti. Sakarya ayrıca kadınların ve girişimcilerin önünü açacak bu tür projelerin devam edeceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri