İklimlendirme sektöründen yılın ilk dört ayında 2,3 milyar dolar ihracat

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, "İhracat rakamlarında kaydedilen artış, sektördeki firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığının bir göstergesi." dedi.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, iklimlendirme ürünlerinin, son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir ivme kazandığını belirterek, "2024 yılının ilk dört ayında 2,3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Ülkemizin ihracatı her geçen gün artıyor ve uluslararası piyasalarda etkinleşiyoruz." dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Şanal, sıcaklık ve nem artışının yaşamaya başlandığını, tüketicilerin çoğunun havalar iyice ısınmadan yaz dönemi için hazırlıklarını yaptıklarını bu durumun klima satışlarında belirgin bir yükselişi beraberinde getirdiğini söyledi.

Özellikle büyükşehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip olan bölgelerde klimaya yönelik ciddi bir talep artışı gözlemlediklerine dikkati çeken Şanal, şöyle devam etti:

"İklimlendirme ürünleri, son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir ivme kazandı. Bu başarının arkasında sektörün güçlü performansı, firmaların inovasyon ve kalite odaklı yaklaşımları yer alıyor. Geçen yıl hedeflediğimiz büyüme oranlarını yakaladık. Özellikle ihracat rakamlarında kaydedilen artış, sektördeki firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığının bir göstergesi oldu. Pazarlamadan satışa, iletişimden uygulamaya kadar Türk İklimlendirme sektörü, tüm paydaşları ile koordineli bir şekilde verimli sonuçlar alarak ilerliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri