İkisi de terör örgütü

AK Parti Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “PYD ile IŞİD, Konabi’de mücadele etmektedir. Bizim açımızdan her iki örgüt de terör örgütüdür. PYD ülkemizde bölücü eylemler yapan terör örgütü PKK'nın aynıdır, hiçbir farkı yoktur” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Hafta sonu Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde sivil kıyafetli silahsız Türk askerlerine yönelik hain saldırıyı kınayan Türkmenoğlu, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi. Orta Doğu’nun Osmanlı’nın son döneminden bu yana bir türlü huzur bulamadığını kaydeden Türkmenoğlu, “Karışıklık, kargaşa, siyasi, mezhepsel çekişmeler, kan ve gözyaşı maalesef Ortadoğu coğrafyasından eksik olmuyor. Aslında bir gösterge olarak bakıldığında bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu da görmekteyiz. Pek çok ülkenin ve grubun çıkarlarının çatışması sebebiyle bölgemiz sürekli kaynayan kazan durumundadır” diye konuştu.

SURİYE KONUSU

Suriye’de bütün dünyanın gözü önünde uzun süredir karışıklık yaşandığını söyleyen Türkmenoğlu, Suriye’de güvenliğin kalmadığını belirterek, “Bölge adeta parçalanmış bir duruma dönmüştür. Suriye’de bu olayların başladığı andan itibaren Türkiye, Esed rejiminin gitmesinin, demokratik bir düzenin gelmesinin hem Suriye hem bölge barışı ve düzeni açısından son derece önemli olduğunu vurgulamış ve bu yönde adımlar atılması gerektiğini ısrarla vurgulamıştır. Bugün gelinen noktada, Türkiye’nin öngörünün ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Şayet ilk günden itibaren söylediğimiz adımlar atılmış olsaydı ne parçalanma tehlikesine girmiş bir Suriye’den, ne IŞİD’den, ne PYD’den ne mültecilerden ne de korkunç boyutlara ulaşmış can kayıplarından söz ediyor olurduk” açıklamasında bulundu.

ÖLÜMLERİ Mİ İZLESEYDİK?

“Bizim kültürümüzde zor durumda kalana yardım etmek kapı açmak, ihtiyacını gidermek vardır” diyen Türkmenoğlu, kapısına sığınana, yardım dileyene kapıyı kapatmak insanlık onuru ile bağdaşmayacağını ifade etti. Bazı siyasilerin kapıların açılmasını vatana ihanet olarak değerlendirdiğini söyleyen Türkmenoğlu, “Acaba kapıları açmasaydık da, bazı zalimlerin yaptığı gibi, sınırın bu tarafından o masum insanların, kadınların, bebeklerin, yaşlı ve çocukların öldürülmelerini mi izleseydik. Kurban Bayramı'nın üçüncü, dördüncü gününde başlayan gösterilerde, 40 a yakın vatandaşımız vefat etti. Aralarında polislerimiz de var. 531 sivil araç, 631 resmi araç, 214 tanesi okul olmak üzere bin 211 bina tahrip edildi. Hak aramak böyle mi olmalıdır ve neyin hakkı aranmaktadır” dedi.

IŞİD’DEN FARKLARI YOK

Kobani kalkışması olarak yaşanan olayları sert dille eleştiren Türkmenoğlu, “Kobani kalkışmasında yaşanan ve vahşet boyutuna ulaşan eylemleri gözlemlediğimizde gördüğümüzün, protesto ettikleri IŞİD’den aşağı kalır eylemler olmamıştır. 16 yaşında ve olaylarla uzaktan yakından alakası olmayan masum bir gencin en vahşi şekilde katledilmesinin hiçbir açıklaması olamaz. Bu katliamdır. Söz konusu siyasiler olaylarla ilgili mazeretler ürettiler. Ancak gördüler ki yakıp, yıktılar, bir sürü insan hayatını kaybetti, yanlış hesap yaptık buradan nasıl dönüş yaparız hesabına girdiler. Kobani'den 200 bin insan ülkemize gelmiş ve şehirde sivil kalmamıştır. İçeride 2 bin tane PYD'li kalmıştır.2 bin PYD'li şu anda orada IŞİD ile mücadele etmektedir bizim açımızdan her iki örgüt de terör örgütüdür. PYD ülkemizde bölücü eylemler yapan terör örgütü PKK'nın aynıdır, hiçbir farkı yoktur” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri