İkindi Sohbetleri’nde Akademik Sayfalar konuşulacak

Merhaba Gazetesi’nin kültür eki Akademik Sayfalar, bugün gerçekleştirilecek panelde yayın kurulu, yazarları ve okuyucuları ile buluşuyor

Merhaba Gazetesi’nin kültür eki Akademik Sayfalar, bugün gerçekleştirilecek panelde yayın kurulu, yazarları ve okuyucuları ile buluşuyor. 1998'den günümüze yayımlanan Akademik Sayfalar, 600. Sayıyı aşan yayın hayatıyla Türkiye’nin en uzun soluklu kültür eki unvanını taşıyor.

Her hafta Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Yaşayan Konya Hafızası' İkindi Sohbetleri'nde bu hafta Akademik Sayfalar Paneli gerçekleştirilecek. Bugün saat 16'da Koyunoğlu Müzesi Yaşayan Eski Konya Evi'nde gerçekleştirilecek panele Av. Mehmet Ali Uz, Ali Işık ve Av. Serdar Ceylan konuşmacı olarak katılacak.

Akademik Sayfalar’ın kurucusu ve halen yayın yönetmeni olan Yazar Mehmet Ali Uz, Merhaba Gazetesi ilavesi Akademik Sayfalar’ın 15 yılı aşkın bir süredir çıkmaya devam ettiğini belirterek, “Bu sadece Konya’da değil, Türkiye’de bir ilk. Böyle uzun soluklu bir kültür eki, hiçbir yerde, gazetede çıkmadı. Akademik Sayfalar, Konya’nın kültürünü, tarihini, folklorunu geleceğe aktaran, bu mirasın tespit ve muhafazasını temin eden önemli bir külliyat oldu. Yedi bin sayfayı aşan Akademik Sayfalar, 15. cildini bu yıl tamamlıyor. Konya’nın önde gelen akademisyenleri, kültür adamları Akademik Sayfalar etrafında toparlandı. Akademik Sayfalar, Konya Ansiklopedisi gibi pek çok güzelliklere ve yayınlara da vesile oldu. Büyük bir emek ve özveri ile her hafta 16 sayfa olarak hazırlanan Akademik Sayfalar ile Merhaba gazetesi çok önemli bir hizmet yapıyor. Konya’mızın hafızasının silinip gitmesinin mümkün olduğunca önüne geçiliyor. Biz bu toplantı ile geride bıraktığımız 600 sayının muhasebesini yapıp, 2016 yılının da programını yazarlarımız ve okuyucularımızın da talepleri ile yapmaya başlayacağız. Akademik Sayfalar Paneli’ne tüm yazarlarımızı, okuyucularımızı ve halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri