İkinci yarıdan umutluyuz

Celalettin Yılmaz: Ligin ilk yarısında rakipleri için bir tehdit oluşturan takımımız, ikinci yarıda bunu bir tık daha öne taşıyacaktır diye düşünüyorum. Bunun için de herkes elini taşını altına koymalıdır

HEDEFİMİZ 30-35 ARASI PUAN TOPLAMAK

Ligin ilk yarısını 25 puanla 8. sırada tamamlayan Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Yılmaz'ın hem ikinci yarıdan hem de 2019'dan beklentileri büyük. Başka bir deyişle Yılmaz, ikinci yarıdan ilk yarıya oranla daha da umutlu.

Sezona Rıza Çalambay'ya başladıklarını, 12. haftada oynanan Ankaragücü maçından sonra da yollarını ayırdıklarını, ilk yarının son 5 maçını da Konya'nın gönlünde ayrı bir yeri olan Aykut Kocaman'la tamamladıklarını ifade eden Celalettin Yılmaz, ikinci yarıda 30-35 arasında puan toplamayı hedeflediklerini söyledi. 2019 yılının önce kendileri, sonra bütün futbol ailesi için başarılı geçmesi temennisinde bulunan Atiker Konyaspor Başkan yardımcısı Celalettin Yılmaz, “Ligin ilk yarısını hedefimize yakın bir yerde tamamladık. Beklenmedik puanlar kaybettik. Bunları herkes biliyor. Eğer o kayıplarımız olmasaydı, ilk yarıyı çok daha üst taraflarda bitirebilirdik. Biz artık önümüze bakmalıyız. Önümüzde yeni bir yıl ve yeni bir ikinci yarı var. Atiker Konyaspor camiası olarak bir hedef doğrultusunda birleşir, bütünleşirsek, başarı kendiliğinden gelecektir. Ligin ilk yarısında rakipleri için bir tehdit oluşturan takımımız, ikinci yarıda bunu bir tık daha öne taşıyacaktır diye düşünüyorum. Bunun için de herkes elini taşını altına koymalıdır” dedi.

İKİNCİ YARI DAHA ZOR GEÇER

Türkiye liglerinde ikinci yarıların daha zor, maçların daha çetin geçtiğine dikkat çeken Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Yılmaz, takımların hemen hemen hepsinin bir hedef doğrultusunda mücadele ettiğini, dolayısıyla da hedefine ulaşmak isteyen takımların işi daha sıkı tuttuğunu ifade etti. Yılmaz, “Takımlarda, ilk yarıda yaşanan puan kayıplarına, 'nasıl olsa ikinci yarı var ve bu ikinci yarıda kayıpları  telafi ederiz' mantığı var. Ne kadar doğru bir futbol aklı bilemiyorum, ama bu işin şakası yok. Takımların belli bir kısmı şampiyonluk, belli bir kısmı Avrupa'ya gitmek, diğer geri kalan kısmı da lige tutunmak için mücadele veriyor. Dolayısıyla ikinci yarıda maçlar daha tempolu ve daha mücadeleci oynanıyor. Özellikle de herkesin herkesi yenebildiği bir ligi hafife almamak gerekir. Çünkü, bu lig daha çok su kaldırır. Onun için de Atiker Konyaspor olarak işimizi ciddiye alıyoruz” şeklinde konuştu.

VAR SİSTEMİNİN YANINDAYIM

VAR sistemi ile ilgili görüşlerini da açıklayan Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Yılmaz, “VAR'ın genel olarak doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman yanlış yorumlar nedeniyle hakemler baskı altında kalıyor olsa da, bu sistemin yanındayım. Burada bilgi ve tecrübenin de önemli olduğunu düşünüyorum. VAR sisteminin geliştirilerek devam etmesinden yanayım.  Geliştirildikten sonra daha iyi olacak. Bir yönetici olarak değil, bir futbolsever olarak, Adalete yardımcı olacak her sistemin futbolun içinde olmasını arzu ediyorum” dedi.
Yılmaz, ligin ikinci yarısı ile 2019 yılının, bütün takımlara ve futbol ailesine, sağlık başta olmak üzere, huzur ve başarı getirmesini diledi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri