İkinci el otomobil fiyatlarında yıllar sonra bir ilk yaşanacak

Türkiye'de sıfır ya da ikinci el otomobil sahibi olmak isteyenlere güzel haber. Piyasada yıllar sonra bir ilk yaşanacak.

Ekonomisi olumlu tablo çizen ülkelerde alım gücü daha yüksek oluyor. Eskiden Türkiye'de asgari ücretliler bile otomobil sahibi olabilirken şuan memurlar otomobil alırken zorlanır hale geldi. Bunun en büyük etmeni ise düşen alım gücü.

TÜRKİYE'DE ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Türkiye son yıllarda ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. Bu ekonomik krizin etkisiyle alım gücü düştü. Otomobil sahibi olmanın hayalini kuran milyonlarca vatandaş piyasanın eski günlere dönmesini istiyor. Öte yandan bu süreçte fırsatçılar da boş durmadı. Otomobil stoklayan bazı kişiler piyasayı daha da yükseltti.

YILLAR SONRA FİYAT İLK KEZ DÜŞTÜ

Yaklaşık olarak 3 yıldır otomobil fiyatları yükselişini sürdürüyordu. Son gelişmelere bağlı olarak ikinci el otomobil fiyatlarında yıllar sonra bir ilk yaşanacak. Türkiye'de sıfır ya da ikinci el otomobil sahibi olmak isteyenlere güzel haber verildi.

SIFIR OTOMOBİLE OLAN TALEP AZALDI

Edinilen bilgiye göre sıfır otomobile olan talep azaldı. Bayilerde şuan otomobil bulmak mümkün hale geldi. Bunun etkisiyle ikinci el araçlara olan talep azaldı. Son haftalarda ikinci el otomobillerin fiyatının yaklaşık olarak yüzde 10 düştüğü söyleniyor.

100 BİN LİRAYA VARAN İNDİRİMLER UYGULANIYOR

Yani geçtiğimiz ay 400 bin lira olan bir ikinci el araç modeli şuan 360 bin liraya kadar düştü. Sıfır otomobillerde de durum aynı. Satışlar düştüğü için bayiler yeni kampanyaları duyurmaya başladı. Söz konusu kampanyalar kapsamında bazı sıfır araç modellerine 100 bin liraya varan indirimler uygulandı. Ekonomi uzmanları ise piyasada fiyatların biraz daha düşebileceğini söylüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri