İkinci el otomobil fiyatlarında işler tersine döndü! Bu tarihte yüzde 20 zam gelecek

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş yüksek fiyatlardan şikayetçiydi. Son aylarda düşüşe geçen ikinci el otomobil fiyatları bu hamleyle yeniden yükselişe geçti. Sektör temsilcilerinin beklentisi en az yüzde 20 zam.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle ikinci el ve sıfır otomobil fiyatları yükselmişti. Alım gücünün düşmesiyle piyasada talep dibi gördü. Son aylarda ikinci el otomobil fiyatları hızla düşüşe geçmişti. Yapılan son hamleyle işler tam tersine döndü.

Sektör temsilcilerinin tahminlerine göre ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 20 zam bekleniyor. Bu zammın tek gerekçesi ise sıfır otomobil fiyatlarına gelen zam. Döviz kurlarındaki hızlı yükselişi gerekçe gösteren markalar sıfır otomobil fiyatlarına zam kararı aldı.

Yapılan zam oranı 3 ay öncesiyle kıyaslandığında bazı markalar için yüzde 20'yi buluyor. Bu da fiyatı düşük olan ikinci el araçların hızla zamlanacağı anlamına geliyor. Galericiler, en geç 3 ay içinde ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 20 arasında zamlanabileceğini belirtiyor.

Yıllardır oto alım satım işiyle uğraşan galerici Hasan Yavuz, "Talebin azalmasıyla ikinci el otomobil fiyatları bayağı düştü. Galericiler bu süreçte zarar etti. Şimdi ise sıfır otomobillere zam yapıldı. Bu fiyatlar ikinci ele doğrudan yansıyacak. Yani araç satın almak isteyenler elini çabuk tutarsa kazançlı çıkar" sözlerini kullandı.

ZAMDAN SONRA EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLLER ŞU ŞEKİLDE:

Fiat Egea 1.4 Fire Easy benzinli 95 hp- 969 bin 900 TL

MG ZS Comfort 1.0 AT 111 ps- 1 milyon 209 bin TL

Opel Corsa Edition 1.2 75 hp benzin manuel- 1 milyon 75 bin 900 TL

Renault Clio evolution 1.0 TCe x-tronic 90 hp-1 milyon 184 bin 900 TL

Seat Ibiza 1.0 EvoTSI 115 hp Style DSG- 1 milyon 310 bin TL

Suzuki Swift 1.2 MHEV CVT GL- 1 milyon 170 bin TL

Ekonomi Haberleri