İkinci el otomobil fiyatlarında bir ilk yaşandı

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarında bir ilk yaşandı. Vatandaş durumu görünce gözlerine inanamadı.

İkinci el ve sıfır otomobil fiyatları Türkiye tarihinde olmadığı kadar çok zamlandı. Öyle ki 3 sene önce 2005 model bir otomobil 50 bin liraya satılırken şuan 350 bin liraya satılıyor. 20 yaşında bir otomobilin fiyatının 3 sene gibi kısa sürede 7'ye katlaması herkesi hayrete düşürdü.

Otomobil sahibi olmak isteyenlerin hayali ise suya düştü. Alım gücünün çok düştüğü Türkiye'de ikinci el otomobil sahibi olmak bile artık çok zor. İki yıldır aralıksız olarak fiyat artışının devam ettiği ikinci el otomobil piyasasında son 1 ayda bir ilk yaşandı.

Vatandaş bu durum sevinçle karşıladı. Edinilen bilgiye göre ikinci el otomobil fiyatları uzun zaman sonra ilk kez düştü. Söz konusu fiyat düşüşünün sıfır otomobillere getirilen satış kuralları sonrası olduğu söyleniyor. Önlemlerin devam etmesi durumunda ikinci el araçların fiyatının biraz daha düşebileceği söyleniyor.

Ekonomi uzmanları şuan bile fiyatı 500 bin lira olan bir otomobilin 450 bin lira seviyelerine kadar düştüğünü belirtiyor. Otomobil sahibi olmak için hayal kuran milyonlarca insan bu durumu fırsat olarak görüyor. Uzmanlar, araç satın almak isteyenlere ellerini çabuk tutmaları hususunda tavsiyelerde bulunuyor. Çünkü artan döviz kurundan dolayı fiyatların yeniden yükselme ihtimali olduğu düşünülüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (23)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri