İkinci el otomobil fiyatları yüzde 20 düşecek! Gerekçesi bu konumdaki binlerce otomobil

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak sıfır ve ikinci el otomobillere defalarca zam uygulandı. Vatandaş fiyatların düşmesini beklerken yeni bir gelişme yaşandı. Binlerce otomobilin piyasaya girmesiyle ikinci elde fiyatların düşmesi bekleniyor.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle alım gücü düştü. Vatandaş evini geçindirmekte zorlanıyor. Temmuz ayıyla birlikte memur maaşlarına zam yapılacak. Bu kararla birlikte en düşük memur maaşının 40 bin liraya yükselmesi bekleniyor. 17 bin 2 TL olan asgari ücrete ise zam yapılmayacak.

AYLARCA PARA BİRİKTİREN VATANDAŞ OTOMOBİL ALAMIYOR!

Eskiden kısa sürede biriktirdiği parayla otomobil satın alabilen vatandaş son yıllarda zorlanıyor. En ucuz otomobilin fiyatı 250-300 bin liraya kadar yükseldi. Aylarca para biriktiren bir vatandaş yine de otomobil satın alamıyor. Banka kredilerinde faiz oranlarının yükselmesinden dolayı sıfır otomobil satışları da düşmüştü.

TEMMUZ AYI FIRSATLARLA DOLU OLACAK

Son aylarda sıfır kilometre otomobil kampanyaları arttı. Buna rağmen ikinci el otomobil fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı. Otomobil satın almak isteyenler fiyatlarına ne zaman düşeceğini dört gözle takip ediyor. Yapılan son tahminlere göre Temmuz ayının sonuna kadar ikinci el otomobil fiyatları yüzde 20 düşecek.

BİNLERCE OTOMOBİL PİYASAYA GİRECEK

Buna gerekçe olarak geçtiğimiz günlerde iflas eden dev filo kiralama şirketi gösterildi. Türkiye'nin meşhur oto kiralama şirketi iflas etti başlıklı haberde yer alan firmanın iflasıyla piyasaya binlerce filo çıkması otomobilin girmesi bekleniyor. Böylece ikinci el piyasasında fiyatların yüzde 20'ye yakın düşebileceği aktarılıyor.

İflas eden firmanın haberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri