İkinci el araçların fiyatı bu tarihte yüzde 30 daha düşecek!

Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki yükseliş sona erdi. Son haftalarda yüzde 10 fiyat düşüşü yaşandı. Sektör uzmanları ikinci el otomobil ve hafif ticari araçların fiyatının bu tarihte yüzde 30 daha düşeceğini öngörüyor.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de finansal dengeler bozuldu. Son yıllarda fiyat artışının en çok görüldüğü sektörlerin başında otomotiv geliyor. Döviz kurundaki artış ve sıfır araç eksikliğiyle dev zamlar uygulandı. Sıfır araçların yeterli sayıda olmaması piyasanın düzenini bozdu. Ülke tarihinde ilk kez ikinci el araçlar sıfır araçlardan daha pahalıya satıldı.

FİYATLAR ŞİMDİYE KADAR YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Araç sahibi olma hayali kuranlar ise zorluklar yaşadı. Son olarak yaşanan gelişmelerle ikinci el ve sıfır araçlara olan talep azaldı. Bu yüzden yüzde 10 civarında fiyat düşüşü yaşandı. Sektör temsilcileri ise bu düşüşün devam edeceğini düşünüyor.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA GİDİŞAT BÖYLE OLACAK

Faiz oranları yükseltildiği için vatandaşın kredi çekip araç alamadığı söyleniyor. Eskiden yatırım yapmak için otomobil satın alanların şimdilerde parasını faize yatırdığı ve bu yüzden otomobil satışlarının düştüğü iddia ediliyor.

Bir galerici piyasadaki gelişmeleri şu şekilde özetledi:

Yatırımcılar neredeyse tamamen piyasadan çekildi. Talep düştükçe fiyatlar da düşecek. Yüzde 40'ları aşmamakla birlikte, yüzde 30'lara kadar fiyat düşüşü bekliyoruz. Ancak, bu düşüş bir noktada duracak. Duracağı zamana kadar da talep çok fazla olmayacak. Tahminlerimize göre birkaç ay içinde yüzde 30'a varan fiyat düşüşlerini görmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri