İkinci el araç fiyatlarındaki uçuşun gerekçesi şaşırttı!

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken bazı araç satıcılarının otomobillere zam yapması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde ikinci el ve sıfır otomobil pazarında hareketlilik yaşanıyor. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, ikinci el otomobil pazarlarına akın etti. Araç fiyatlarının yukarıya doğru bir ivme kazandığını belirten müşteriler, haftalar önce baktıkları araçların şu an aynı fiyatta olmadığını ifade etti. Galericiler ise fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artacağını öngördü.

FIRSATÇILAR HEMEN ORTAYA ÇIKTI

Deprem felaketi sebebiyle fırsatçıların da ortaya çıkacağını ifade eden bir galerici, "Depremin araç fiyatlarına etkisi illaki olur. Çünkü depremzedelerin araçları enkaz altında kaldı. Bu süreçte fırsatçılar ortaya çıkar. ’Nasıl olsa alıcı var’ diyerek fiyatlar daha da artar. Piyasayı vatandaşlar belirlediği için ben fiyatlar artar diye düşünüyorum" diye konuştu.

3 HAFTA ÖNCEKİ ARAÇ FİYATLAR YOK

Otomobil almaya gelen bir vatandaş, "Pazar bugün hareketli. Bende fiyatların arttığını gördüm. Aracımı şimdiden alayım dedim ama fiyatlar yukarı yönlü gidiyor zannedersem. Bakalım bir araba bakıyoruz. İnşallah alabiliriz diye düşünüyorum. Biz 2-3 haftadır bakıyoruz, 2-3 hafta önceki fiyatlar yok. Bir an önce arabamızı almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri