İkinci el araç alacaklara altın tavsiye! Piyasanın yönü netleşti

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyenlerin öncelikli tercihi ikinci el araçlar oluyor. İkinci el araç alacaklara altın tavsiye geldi.

Türkiye'de her insanın hayali bir otomobil sahibi olmak. Eskiden otomobil sahibi olmanın çok kolay olduğu Türkiye'de son zamanlarda bu durum değişti. Birkaç yıldır devam eden ekonomik krizle otomobil sahibi olmak zorlaştı. Alım gücünün en dibi gördüğü Türkiye'de şu aralar sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları gündemde.

En ucuz sıfır otomobilin 500 bin lirayı geçtiğini baz alırsak durum vahim. Asgari ücretlileri kenarı bırakalım memurlar bile yemeden içmeden 5 yıllık maaşını verse sıfır bir otomobili zor alıyor. Durum böyle olunca Türkiye'de tercih ikinci ele kaydı. İkinci el araç piyasasında da durum çok farklı değil.

En ucuz binilebilir bir otomobil şu aralar 300 bin liradan başlıyor. Biraz daha modelli olsun diyorsanız en az 400 bin lirayı gözden çıkarmalısınız. Birikim yapıp araba almanın imkansız olduğu Türkiye'de vatandaş kredi çekip araba almaya çalışıyor. Ancak bankalar da eskisi gibi kredi vermediği için durum daha da zorlaştı.

BU PİYASADA ARAÇ ALMAK MANTIKLI MI?

Ekonomi uzmanları ise araç sahibi olmak isteyenlere altın bir tavsiyede bulundu. Son haftalarda doların 24 liraya dayanmasıyla sıfır otomobillerin tamamına dev zam geldi. Ekonomi uzmanlarına göre bu zamlar ikinci el araç piyasasına da yansımaya başladı.

Dövizdeki bu yükselişin olduğu ortamda ikinci el araç fiyatlarının düşmesinin hayal olduğu söyleniyor. Yani durum bu şekilde devam ederse 300 bin lira olan ikinci el aracın fiyatının 1 ay sonra 350 bin lirayı aşabileceği belirtiliyor. Sırf bu yüzden ekonomi uzmanları araç sahibi olmak isteyenlere acele etmeleri hususunda uyarılarda bulunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri