İkinci döneme hazır

Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'ndaki güçlendirme çalışmalarını yakından takip eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, okulun ikinci döneme yetişeceğini söyledi

Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu, ikinci döneme yetişecek. Ankara Caddesi üzerinde, Musalla Mezarlığı'nın yanında bulunan Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nda güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Okul binasında onarım çalışmaları hızlandırıldı. Milli Eğitim, okulu ikinci eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmek için yoğun efor sarf ediyor. İhaleyi alan firma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen deprem sonucunda okul binasınnı duvarlarında çatlaklar meydana gelmişti. Binadaki sıkıntılar nedeniyle eğitime ara verildi. Eğitime verilen zorunlu ara nedeniyle yüzlerce öğrenci ve öğretmenler geçici olarak Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokulu'na aktarılmıştı. Öğrenciler ikinci dönem yeniden okullarına kavuşacak.

ÖĞRENCİLER OKULUNA KAVUŞACAK

Okuldaki güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Okulda güçlendirme çalışmaları devam ediyor. İkinci dönem okulda eğitim verilecek. Öğrenciler, yine eski okullarına dönecek. Binada incelemeler yapıldı. Binanın sıkıntılarının güçlendirme çalışmalarıyla hallolacağında karar kılındı. Milli Eğitim olarak biz yeni bir bina yapmak istedik. Ancak orası sit alanı olduğu için Büyükşehir Belediyesi, bu düşüncemize destek vermedi. İzin çıkmadı. Bu nedenle biz de hızlıca okul binamızı güçlendirdik. Artık öğrenciler, gönül rahatlığıyla okullarında eğitim alabilir" sözlerini kullandı.

AÇIKLAMA YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİ

Kayacılar'ın açıklaması öğretmen, öğrenci ve velileri sevindirdi. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başında okulları kapalı olduğu için nakil noktasında bir dizi sıkıntı yaşayan öğrenciler ise, okulun bir an önce eğitime açılması isteyerek, "Eğitim yılının başında öğrenciler ciddi sıkıntılar yaşadı. Öğrencilerin okula uyumu zor oldu. Bir an önce okulumuza kavuşmak istiyoruz. 'Okul ikinci döneme yetişecek' açıklaması bizi sevindirdi" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri