İkinci 500 Büyük'te 14 Konya firması

İstanbul Sanayi Odası, "İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Konya'dan 14 firma ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girdi

İstanbul Sanayi Odası, mayıs ayında açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının ardından, daha çok KOBİ niteliğindeki kuruluşları kapsayan "İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması sonuçlarını da açıkladı. İkinci 500'ün 2020 yılındaki üretimden net satışları yüzde 21,7 oranında artarak 157 milyar TL'den 191,1 milyar TL'ye yükseldi. Listenin ilk sırasında Murat Ticaret Kablo 578,9 milyon TL ile ilk sırayı aldı. Onu çok küçük bir farkla ve yine 578,9 milyon TL ile Metal Matris takip ederken, RTM Tarım Kimya 571,5 milyon TL ile üçüncü oldu. Çalışmanın öne çıkan sonuçlarına değinen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Pandeminin yaşandığı 2020 gibi zorlu bir yılda, İSO İkinci 500'ün özellikle üretimden net satışlarını reel olarak yüzde 6 arttırmış olmasından başlayarak ihracat, istihdam, karlılık, finansman giderleri, teknolojik yapı, AR-GE harcamaları gibi birçok parametrede beklenenden parlak sonuçlar verdiğine tanıklık ediyoruz. Yıl genelinde emtia fiyatlarının düşük seyretmesi, elverişli kredi koşulları ve özellikle yılın ikinci yarısındaki düşük faiz oranları gibi destekleyici uygulamalar, firmaların operasyonel maliyetlerini sınırlayarak kâr marjlarını yüksek tuttu" dedi.
KONYA’DAN BU YIL LİSTEYE 14 FİRMA GİRDİ
Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu (İSO 2. 500 - 2020) araştırması sonuçlarına göre Konya’dan bu yıl listeye 14 firma girdi. İstanbul Sanayi Odası’nın, Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu (İSO 2. 500 - 2020) araştırması sonuçları açıklandı. “İSO 2. 500 – 2020” sonuçlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya’dan bu yıl listeye 14 firmamız girdi. Listede; RTM Tarım 3. sırada, Akova Süt 150. sırada, Hekimoğlu Un Fabrikası 158. sırada, Konya Kağıt 194. sırada,  Büyük Hekimoğulları Gıda 268. sırada, Yıldız Pul Otomotiv 284. sırada, Çöğenler Yem 309.  sırada, İzi Süt 322. sırada, Sezersan Matbaacılık 339. sırada, Ömer Atiker Makine 389. sırada, Golda Gıda 418. sırada, Konya Çimento 441. sırada, Kompen PVC 447. sırada, Gitaş Gıda 478. sırada yer aldı. Böylelikle Türkiye’nin en büyük 1.000 sanayi kuruluşu listesinde Konya 22 firması ile yer aldı. Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alarak gurur duymamıza vesile olan firmalarımızın yöneticilerini, tüm çalışanlarını tebrik ediyor, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Firmalarımızın ilerleyen yıllarda daha üst sıralarda yer alacaklarına, ilk 500 arasına girmek için çalışacaklarına inancımız tamdır. Konya daha fazla firmasıyla listede yer alacak potansiyele sahiptir. Şehrimiz 2021 yılında da özel sektörünün çalışma azmi ile ülke ekonomisinin büyümesine katkısını artırarak devam edecektir” dedi.

KONYA DEVLER LİSTESİNDE 22 FİRMA İLE TEMSİL EDİLDİ

İstanbul Sanayi Odası tarafından, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde 8 firması bulunan Konya, İkinci 500 listesinde de 14 firmayla temsil edildi. Listedeki Konyalı firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Konya olarak, Türkiye'nin İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listelerinde 22 firma ile temsil ediliyoruz. Pandemiye rağmen üretimden vazgeçmeyerek, her iki listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum" dedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin zorlu şartlarına rağmen, Konyalı işletmelerin üretim ve ihracat yapmaya, istihdam oluşturmaya devam ettiğini aktaran Başkan Kütükcü, şunları söyledi: "Konya'mız, 10 organize sanayi bölgemizle, küçük sanayi sitelerimiz ve girişimcilerimiz ile birlikte her geçen gün bir sanayi şehri olduğu iddiasını güçlendiriyor. Sanayicilerimiz, şartlar ne olursa olsun üretim ve ihracat diyor. Devler listesinde yer alan firmalarımız bunun en güzel örneklerinden biri. Sanayicilerimiz, pandeminin tüm olumsuz etkilerine rağmen, üretimden asla vazgeçmeyerek, bizlere bu gururu yaşattılar. İnşallah devam eden aşılama çalışmaları ve firmalarımızın ihracatta olan başarısı ile birlikte, şehrimiz çok daha güzel başarılara imza atacaktır."

BAŞKAN KAĞNICI'DAN FİRMALARA TEBRİK

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik eden Başkan Kağnıcı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Konya, küresel salgına rağmen üreten ve üretmeyi seven, ihracatını sürekli artıran bir şehirdir. Konyalı sanayicilerimiz, ülkesini ve şehrini büyütmek için daha çok üretmeye devam etmiştir. Açıklanan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan Konya firmaları içerisinde üyemizin de yer alması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu vesile İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ikinci 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan; başta MÜSİAD Konya üyesi; Akoava Süt, Çöğenler Yem, İzi Süt, Ömer Atiker Makine, Golda ve Gitaş Gıda başta olmak üzere şehrimizdeki diğer sanayi kuruluşlarının yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Türkiye’nin en büyük 1.000 sanayi kuruluşu listesinde Konya 22 firması ile yer almış oldu. Şehrimizin sanayici ve işadamları önümüzdeki yıllarda daha da üst sıralarda yerini alacaktır. Konya, 2021 yılında da ülke ekonomisinin ciddi katkı sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri