‘iki Yıl Sonra İlk Türk Malı Uluslararası Şampiyonayı Yapacağız’

Türkiye’nin otomobil sporlarında yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan ve adını kendi tasarımı olan ‘Volkicar’ isimli yarış otomobiliyle duyuran Volkan Işık, Türk malı uluslararası bir şampiyona düzenlemek için çalıştıklarını,...

Türkiye’nin otomobil sporlarında yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan ve adını kendi tasarımı olan ‘Volkicar’ isimli yarış otomobiliyle duyuran Volkan Işık, Türk malı uluslararası bir şampiyona düzenlemek için çalıştıklarını, iki yıl içinde bunu başarmayı hedeflediklerini söyledi. Işık, kendi üretimi olan Volkicar adlı yarış otomobilinin ihracatının sürdüğünü, son olarak Azerbaycan’a 16 otomobil ihraç ettiklerini dile getirdi. Böylece Volkicarların ihraç edildiği ülke sayısı 6'ya yükseldi.

Türk malı otomobil ‘Volkicar’la başlayan yarış serüveninin 4. yılına girdiğini dile getiren Volkan Işık, “Şampiyonamızın özelliği bu sporu yapmak isteyen insanların çok daha rahat bir şekilde otomobil sporunun diğer branşlarına nazaran çok daha rahat bir şekilde bu sporu yapabiliyor olmaları” dedi.

Volkicarların şu ana kadar 6 ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Volkan Işık, Türk malı şampiyona olan ‘V1’i uluslar arası bir şampiyonaya dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Azerbaycan, Türkmenistan, Moldova, Bulgaristan, Lübnan ve Türkiye ile birlikte uluslar arası şampiyonaya ‘Türk Malı’ damgasıyla adım atmak istediklerini aktaran Işık, “İki yıl içinde bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Uluslararası bir

Türk malı şampiyona, Türk malı otomobille inşallah seyirciyle buluşur” diye konuştu.

Spora olan katkının yanı sıra şampiyona ve otomobille birlikte ekonomik bir büyüme söz konusu olduğunun altını çizen Volkan Işık, “Attığımız her adımda Türkiye adına bir şeyler yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beraberinde oluşturduğumuz ekonomide giderek büyümekte. Otomobiller, yedek parçalar vs. En önemlisi Türk malı tasarımı olan bir şampiyonanın dünyada yayılıyor olması bununda bir ekonomik değeri var.” şeklinde konuştu.

AZERBAYCAN’A 16 OTOMOBİL İHRAÇ ETTİ

Volkan Işık, son olarak Azerbaycan’a 16 otomobil ihraç ettiklerini söyledi. Işık şunları kaydetti: “Azerbaycan devletinin oluşturduğu otomobil sporu federasyonu ile yaptığımız çalışmada bizden 16 tane otomobil aldılar ve 16 otomobille yola çıktılar. İnşallah ilerde daha fazla otomobille ülkenin geneline yayılan bir şampiyonayı büyütmüş oluruz. 2015’ten itibaren ‘V1 Challenge’ Azerbaycan’da start alıyor. Şu anda pilotlar yetiştiriliyor, mekanik olarak düzen kuruluyor.”

‘OTOMOBİL SPORU ÇOK PAHALI DEĞİL’

Kamuoyunda yaygın olarak ‘otomobil sporlarının çok pahalı olduğu’ yönünde bir düşünce bulunduğunu aktaran Volkan Işık, şöyle konuştu: “Otomobil sporlarında fırsatlar hiç bitmez. Bizim şu ana kadar oluşturduğumuz düzende otomobil sporunun en ekonomik, en eğlenceli ve en eğitici şampiyonasını yapmaya çalışıyoruz. Burada amacımız bu spora meraklı olan otomobili seven herkesin buluşmasını sağlamak. Bunu da ekonomik şartlarda yapıyor olmak. Başarılı sporculara verdiğimiz ödüllerle onların spor hayatlarının devam etmesine hedefliyoruz. Otomobil sporu evet imkan sporu ama bizim şampiyonamızda bizim otomobilimizde her şey daha farklı. Ayda 500 lirasını ayıran insanların bu sporu yapabildiğini biz ispat ettik.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri