İki yeni merkez açıldı

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ve Kemoterapi Ünitesi yapılan dualarla açıldı. Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya'nın sağlık alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi

Açılış programına İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç,  merkez ve ilçe hastanelerinin başhekimleri ve yöneticileri hayırsever iş adamları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Konya'da ilk olan merkezin yapımında katkısı bulunan Avukat Ünsal Piroğlu, sağlık konusunun mühim ve öncelikli olduğunu belirtti. Şifa umutları artıkça mutlu olduğunu dile getiren Piroğlu, “Sağlık çok değerli bir alan. Babam böyle güzel hayırlarda bulunmak istiyordu. Ama bu hayallerini gerçekleştiremedi. Evlatları olarak bugün babamızın yapmak isteyipte yapamadığı hayalini yerine getirdik. 1 yıl önce biz bu düşünce olarak yola çıktık. Yola çıktığımız ilk zaman ki düşüncemiz bir oda dekorasyonu idi. Fakat bizi yönlendiren değerli arkadaşlarımız ufkumuzu açtı. Böylesine güzel ve faydalı bir yer açmaya karar verdik. Hastane her geçen gün gelişiyor. Hastane o kadar değişmiş ki gördüğüm ilk an tanıyamadım. Hastane ekibi çalışmasını en ince ayrıntıya kadar hassasiyet ile yerine getiriyor” şeklinde konuştu.

KONYA VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM

Açılış programında konuşan bir diğer isim de  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç oldu. Koç, Konya'nın sağlık alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Konya'nın kalitesine kalite katan sağlık çalışmalarının olduğunu dile getiren Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Günlük 1500 ayakta hasta, 1200 ise yatan hastaya hizmet veriyoruz. 550 hekim ve 3300 personelle vatandaşımızın gözü kulağı oluyoruz. Kurum olarak, rehabilitasyon hizmetimizi artırdık. Asistan eğitimine büyük bir öncelik veriyoruz. Artık gelen hastalarımız eskisi gibi saatlerce sıra beklemiyor. Ülkede ki ilk aile sağlık merkezini açtık. Alanında uzman arkadaşlarımız sahada yaralara merhem oluyor. Hayırseverlerimizin yardımı ile iş görmeyen hasta taşıma sandalyeleri yerine ergonomik 130 tane sandalye hizmete sunduk. Yaptığımız açık kalp ameliyatları arttı. İkinci bir hibrit ameliyathanesi açacağız. Diyaliz ünitemiz yine hayırsever iş adamlarımız sayesinde genişletildi. Kendi rekorumuzu kırmaya devam ediyoruz. Sağlık alanında çok yönlü projelerimiz var. Bunların gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Alanımızda lideriz. Kalitemizi en üst seviyelere taşıyacağız. Çok verimli sempozyumlar düzenledik. Enjeksiyon kurslarımız başarı ile tamamlandı. Sağlık Bilimler Üniversitesinin protokol anlaşmasını imzaladık. Hoca sayımızı artıracağız. Açılan merkez sayesinde sıra beklemeden hastalarımız kemoterapi alabilecek. Yapılan bu yatırımlar Konya ve bölge için büyük bir önem arz ediyor.” Konuşmaların ardından edilen dualarla birlikte Hiperbarik oksijen Tedavi Merkezi ve Kemoterapi Ünitesi açıldı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri