İki ulustan dayanışma

Konya Ukraynalılar Derneği Başkanı Alina Parasey Göçer ve Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Kırım Tatarlarının ve Ukrayna’nın işgal edildiğini belirterek, Rusya’ya tepki gösterdi

Kırım’ın Rusya Tarafından İşgali’nin 10. yıl dönümünde Kırım Derneği Konya Şubesi ve Konya Ukraynalılar Derneği’nce basın toplantısı düzenlendi.

Toplantı dernek yöneticileri ile birlikte vatandaşların katılımları ile yapıldı.

Kırım’ın işgali ile birlikte son iki yıldır topyekûn olarak devam eden savaşta hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve millî marşların okunmasıyla başlayan toplantı Konya Ukraynalılar Derneği Başkanı Alina Parasey Göçer ve Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel’in konuşmasıyla sürdü.

ZORBALIĞI KABUL ETMEDİK

“Ukrayna henüz ölmedi! Ne şanı ne özgürlüğü!” diyen Konya Ukraynalılar Derneği Başkanı Alina Parasey Göçer, “Biz kahraman savunucularımıza inanıyor ve güveniyoruz. Kırım Tatar Türkü Numan Çelebi Cihan, Rus faşizmine boyun eğmediği için Ruslar tarafından öldürülüp Karadeniz’e atılmıştı. Ukraynalılar da bugün Rus zorbalığını kabul etmediği için savaşmaya devam ediyor. Savaşımızda haklıyız, inançlıyız, kararlıyız” diye konuştu.

İŞGALCİLERİN UTANÇ VERİCİ POLİTİKASI

Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel ise, Kremlin’in ve uzantılarının Türkiye’de yaptığı propaganda faaliyetlerine dikkat çekerek, “İşgalcilerin bu utanç verici politikasına müsamaha gösterilemez. Aksi takdirde, dünyanın ve özellikle Kırım Tatarlarının geleceklerinde keder ve zulümden başka seçenek olmayacaktır. Bu kritik ve belirleyici zamanda, Kırım Tatarları Ukrayna ile yan yana durmalı ve suçlu saldırganın provokasyonlarını ilkeli bir şekilde geri püskürtmelidir” dedi. Demirel, işgale karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri