İki savaş bir kader

Bosna'da 17 yıl önce yaşanan dramın bugün Suriye'de yaşanması, uluslararası camianın Srebrenitsa soykırımından ders almadığını gösteriyor

Bugün Suriye sokaklarında meydana gelen olaylar Bosnalılara,  8 bin 372 kişinin katledildiği Srebrenitsa’yı hatırlattı.
Savaş döneminde hem ebeveynlerini hem de erkek kardeşini kurban veren Hasan Nuhanoviç:
“Srebrenitsa’da katliamlar yapılırken, ülkede barışı sağlamak için görevlendirilen kişi Kofi Annan’dı. BM, kendi adamları olan Annan’ın yol açtığı sonuçlardan ve Srebrenitsa’daki katliamdan ders almamış görünüyor. 17 yıl sonra Annan, Suriye’ye gönderiliyor ve yine hiçbir şey yapamıyor.” şeklinde konuştu.
Yaşananlar Srebrenitsa’yı hatırlatıyor
Srebrenitsa Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç de yıllar önceki dramın bugün aynen tekrarlandığını ifade ederek, “Suriyeli çocuklar, tıpkı 17 yıl önce Bosnalı çocukların istediği gibi sadece barış içinde yaşamak ve aç kalmamak istiyor. Eğer dünya isterse bu olmazdı. Görünen o ki, uluslararası camia kendisine bir kurban daha arıyor.” dedi.
Srebrenitsalı Zumra Şehomeroviç de “Dünya liderleri Bosna için alınacak önlemler hakkında görüştüklerinde ne kadar mutlu olmuştum. Ancak o görüşmeler hiçbir fayda sağlamadı. Maalesef 17 yılın ardından Suriye’de yaşananları gördükçe hatırıma Srebrenitsa geliyor” diye konuştu.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri