İki ekibi de finalde

Bank Asya 1. Lig’de bu sezon hem Altay, hem de Konyaspor’da görev yapan Fuat Yaman’ın eski öğrencileri yarın yükselme mücadelesi yapacak. Yaman:“Hangisi çıkarsa çıksın, bir yanım sevinecek, bir yanım üzülecek”
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nda Turkcell Süper Lig’e yükselme adayı iki takımda da görev yapan teknik direktör Fuat Yaman, “Hangisi çıkarsa çıksın, bir yanım sevinecek, bir yanım üzülecek” dedi. Bank Asya 1. Lig’de 2009-2010 sezonunun başında Altay’da görev yapan, daha sonra 21. haftada oynanan Karşıyaka maçının ardından görevinden istifa eden teknik direktör Fuat Yaman, 23. haftadan itibaren 5 hafta Konyaspor’da görev aldı.
Teknik direktör Yaman, yaptığı açıklamada, iki takımın final mücadelesi yapacak olmasının kendisi için çok keyifli ve gurur verici olduğunu belirterek, her iki camiada büyük bir zevkle çalıştığını söyledi. Her iki takımın da güçlü camialarının bulunduğunu ifade eden Yaman, “Hangisi çıkarsa çıksın, bir yanım sevinecek, bir yanım üzülecek. Daha önce elenselerdi, çok daha fazla üzülürdüm. Ancak, Altay da, Konyaspor da çıkmaları durumunda Süper Lig’de kalıcı ve başarılı olacaklardır” dedi.
İki müsabakayı da izleme fırsatı olduğunu kaydeden Yaman, Konyaspor’un Karşıyaka maçında öne geçtikten sonra geriye yaslandığını ve bunda başarılı olduğunu belirterek, “Oyun Karşıyaka kontrolünde olmasına rağmen, bu tarz oyunlar risk oluşturabilir. Gol yediğiniz zaman hücuma geçmeniz güçleşir. Altay maçında Konyaspor’a beraberlik yetecek, ancak beraberlik mental anlamda sıkıntı oluşturabilir dedi.
Altay’ın mutlaka kazanması gereken bir müsabakaya hücumda etkisiz bir takımla çıktığını ifade eden Yaman çıktı. “O yüzden ilk yarıda zorlandı. İkinci yarıda Burak ve Molina’nın oyuna girmesiyle üstünlüğü ele geçirdi. 1-0 dan sonra net bir fırsat kaçırdı. Şanssız bir gol yemesine rağmen hak ettiği bir galibiyet aldı” diye konuştu.
Fuat Yaman, her iki takımın farklı özelliklerinin olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Konyaspor, Yükselme Grubu maçlarında en fazla gol atan ekip olmasına rağmen hücumda çok etkili değil. Ancak iyi savunma yapan bir takım. Altay, Burak Çalık’ı kullanırsa ve Musa Çağıran da iyi bir gününde olursa istediği sonucu alabilir. Beraberliğin Konyaspor’a yaraması bir avantaj gözükse de bu durum mental anlamda Altay için avantaj gözüküyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri