İki Bakanlıktan Burç Üçgül’e Çifte Ödül

Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Çukurova Özel Burç Üçgül Anadolu Lisesi ‘beyaz bayrak’ aldı.Beyaz bayrak belgesini İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın elinden...

Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Çukurova Özel Burç Üçgül Anadolu Lisesi ‘beyaz bayrak’ aldı.

Beyaz bayrak belgesini İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın elinden alan Çukurova Burç Üçgül Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, bu belgeyle okul olarak bir kez daha gurur duyduklarını söyledi. Adana’da örnek bir okul olduklarını belirten Mustafa Gürhan, "Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığıyla 10.11.2010 tarihinden itibaren 4 yıllık 'Beyaz Bayrak Protokolü' imzalamıştı. Biz de bu protokol gereği üzerimize düşeni yaptık ve okulumuza ‘Beyaz Bayrak’ ödülünü kazandırdık." dedi.

Her okulun toplum lideri olma görevinin bulunduğunu; çevrede değişim, dönüşüm ve gelişime öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Gürhan, okulun sadece sınavlardan ibaret olmadığını, Çukurova Özel Burç Üçgül Anadolu Lisesi olarak farklı sosyal projelere özel önem verdiklerini söyledi. Gürhan ayrıca beyaz bayrak kazanılmasında okuldaki öğretmenlerin, yardımcı personelin, öğrencilerin ve velilerin önemli katkıları olduğunu belirtti.

Beyaz bayrak, okulların bahçe ve çevre temizliğine, sınıflar, koridorlar, tuvalet ve lavabolar gibi kullanım alanlarının temizlik ve düzenine göre belirlenen kriterler çerçevesinde 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara veriliyor. Beyaz Bayrak Projesi okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesini, toplum sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri