Iı. Uluslararası Harakani Sempozyumu Başladı

Kars'ta Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakanî Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Harakani Sempozyumu açılış paneliyle başladı. 3 gün sürecek sempozyumun ana...

Kars'ta Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l Hasan Harakanî Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Harakani Sempozyumu açılış paneliyle başladı. 3 gün sürecek sempozyumun ana başlığı, 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani Hz. ve Horasan Erenleri' olacak.

Evliya Camii bahçesindeki Harakani Kültür Merkezi'nde kurban kesimi ve dua ile başlayan sempozyuma; Kars Valisi Günay Özdemir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Müftüsü Mehmet Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice ve aralarında tasavvuf araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut, usta sanatçı ve kânûnî Prof. Dr. Ruhi Ayangil, ABD′li ilim adamı Muhyiddin Şekûr, İranlı sufilerin eserlerini Fransızca'ya tercüme etmesi ile uluslararası ödüller kazanan Prf. Dr. Manijeh Nouri ile Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ile çok sayıda davetli katıldı.

'DEĞİŞİM YÖNETİMİ İÇİN GÖNÜL DOSTLARININ ARAŞTIRILMASI GEREKİR'

Ankara'da düzenlenecek Kars tanıtım günlerine katılacak olmasından dolayı ayak üstü programa iştirak eden ve ilk konuşmayı yapan Kars Valisi Özdemir, sempozyuma katılanlara hoş geldiniz diyerek, "Ebu'l Hasan Harakani Hazretlerini öğrenmek, anlamak, yaşamak ve anlatmak için buradasınız. Bu tür gönül dostlarının toplumun değişiminde ve dönüşümünde, çok etkili, anlamlı ve daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Değişim yönetimi açısından da Harakani Hazretlerinin ve gönül dostlarının araştırılması ve örnek alınması gerekir."dedi.

Programa katılan Eskişehir Valisi Tuna, fütüvvetin organların şahitlik edeceği bir günde henüz vakit varken henüz nefes alıp vermekteyken yüzü ak kalbi pak ve mertlik husunda gözü pek olmak olduğunu ifade ederek, "Fütüvvet tamamem güzel ahlakı yaşanır hale getirmekten toplumda barışı ve huzuru tesis etmekten ibarettir."dedi.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice ise konukları Ebu'l Hasan Harakani'nin şehrinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açılış vesilesi ile sempozyumun ilk konferansını, Fatih Üniversitesinden Prof. Dr. Ruhi Ayangil ve Fransız Prf. Dr. Manijeh Nouri yaptı. Açılış paneli katılımcılara plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri