Iı. Uluslararası Harakani Sempozyumu 30 Ülkeden Misafir Ağırlıyor

Kars'ta bu yıl 2. düzenlenen ve ana tema olarak 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani Hz. ve Horasan Erenleri' konusunun belirlendiği sempozyuma 30 ülkeden misafirler katılıyor.    Sempozyumun mimarlarınd

Kars'ta bu yıl 2. düzenlenen ve ana tema olarak 'Fütüvvet Medeniyetimizin Manevi Mimarlarından Ebu'l Hasan Harakani Hz. ve Horasan Erenleri' konusunun belirlendiği sempozyuma 30 ülkeden misafirler katılıyor.

    Sempozyumun mimarlarından Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur, 2. Uluslararası Harakani Sempozyumu'nu düzenlemenin onurunu yaşadıklarını söyledi. Uzgur yaptığı açıklamada, "Bugün bizler, misafirlerimiz ve Anadolumuz için çok önemli ve güzel bir gündür. Medeniyetimizin, kültür ve irfanımızın temellerinin atıldığı serhat şehrimiz Kars'a dünyanın 30 ülkesinden yabancı misafirlerimiz ve yurt içinden bine yakın misafirimiz teşrif ettiler." dedi.

    Fütüvvet, gençlik peygamberlerin mirası ve Harakani Fütüvveti'nin Ahilikle devam etmesinin önemine değinen Uzgur, "Bugün Selçuklu Fütüvveti, Osmanlı Ahiliği ve Cumhuriyet hamiliğinde medeniyetimizin temellerinin atıldığı Kars şehrinde çok önemli bir konu bilgeler tartışılıyor ve konuşuluyor. Programımız 3 gün sürecek ve Medineyi Münevvere'den, Bağdat'tan, Şam'dan, Bosna Hersek'ten ve dünyanın bir çok yerinden katılımcılarla değişik faaliyetler ve programlar icra edilecek."

    Sempozyumda Harakani’nin insan sevgisi, aşkı, muhabbeti, Allah'a olan kulluğu ve fütüvvet, medeniyet, civanmertlik, ihsan gibi bir çok konunun işleneceğini aktaran Uzgur, "İlim adamlarımız sohbetlerini sonuç olarak bize bildirecekler ve cumartesi akşam ise bir sonuç bildirgesi yayınlanacak." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri