İhtiyaç sahiplerine uzanan el olacaklar

Kuruluş felsefesi, “Ümmet hayrına çalışma, bütün insanlığın iyiliğini isteme ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını giderme” olan dernekler ve vakıflar, Ramazan ayı projelerini tamamlayarak, çalışmaya koyuldu.

STK dernek ve vakıflar bu yıl da ihtiyaç sahiplerine uzanan el olacak. Mübarek Ramazan ayı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dernekler,vakıflar ve STK'lar ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, fakirlere uzanan merhamet eli olmaya devam edecek. Hazırlanan koliler, garibanlara ulaştırılacak. Bir nebze de olsa ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olunacak. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı gelenek haline getiren Cansuyu Derneği, İHH gibi Yardım Vakıfları da Ramazan çalışmalarını başlattı.

YARDIM İSTEYEN AİLE SAYISI 3-4 KATINA ÇIKTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, Ramazan ayından önce her 3 ayda bir koli dağıtımı yaptıklarını aktardı. Ortalama aylık 180 kişiye yardım ulaştırıldığını kaydeden Tozan, son 3 haftadır Koronavirüsten dolayı işten çıkarılanlara ve işini kaybedenlere de 750 koli dağıttıklarını söyledi. Ramazan kumanyası dağıtımının da başladığının altını çizen Tozan, şunları kaydetti: “İnşallah bu Ramazan ayında bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz. 13 kalemden oluşan kolimizin dağıtımını yapacağız. Biz, sadece bağışçılarımızın verdiği destekle yardım çalışması sürdürüyoruz. Bizim bağışçılarımızın büyük çoğunluğu küçük esnaf ve emekli. Emekliler ikramiye aldı, yardımını yaptı. Ama küçük esnaf bağışçılarımızdan ekonomik olarak zorlu süreçlerden geçenler var. Yine de vatandaşımız ne durumda olursa olsun, yardım konusunda elinden gelenin fazlasını yapma çabası gösteriyor. Halkımız, yardımlaşma ve dayanışma konusunda gerçekten çok duyarlı. Bu süreçte yardım alabilmek için derneğimize başvuru yapan aile sayısı da 3-4 katına çıktı. Yardım talebinde gözle görülür bir artış var. Cezaevinden çıkanlar, işsiz aşsız. Bu süreçte işsiz kalanlar var. Onlar da destek bekliyorlar.”

BAĞIŞTA BULUNANLAR DESTEK BEKLER KONUMA GELDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, bu yıl Ramazan ayında Konya'da önceliği ilçelere verdiklerini dile getirdi. İlçelerde bin 700 gıda kolisi, 300 civarında da temizlik kolisi dağıttıklarını ifade eden Başkan Uysal, hala yardım talebi aldıklarını söyledi. “İlçelerimizde bin 700 gıda kolisi, 300 civarında da temizlik kolisi dağıttık” diyen Uysal, “Şehir merkezinde de aynı sayılara ulaşacak çalışmalar sürdürüyoruz. Önceliği ilçelere verdik. 100 aileye bin TL destek olma konusunda tespitlerimiz devam ediyor. Ramazan içinde inşallah onları da teslim etmiş olacağız. Bu Ramazan ayında Konya'da 4 bin aileye gıda ve temizlik kolisi dağıtmış olacağız inşallah. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Bağışta büyük bir kriz boyutunda azalma yok Sadakanın belaları def etme konusundaki önemini biliyor insanımız. Ramazan ayı içi bağışta bulunamayanlar da erteliyor, ilerideki süreçte yardımda bulunacağım diyor. Bir de yaşanan sıkıntıdan dolayı yoksullaşan aile sayısı arttı. Daha önce bağışta bulunan insanlarımız, şu şüreçte destek bekler konuma geldi. Biz de kendilerini üzecek ve kıracak tutumlardan kaçınarak, onlara yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Son olarak biz İHH olarak genellikle her yıl Ramazan ayında bütün ümmet ülkelerine ulaşmaya çalışıyorduk. Bu yıl imkânlar sınırlı. Önceliğimiz Türkiye. Doğu Türkistan, Suriye'nin kuzeyindeki kamplar, Libya, Yemen, Moro ile yardımlaşmamız devam ediyor. Konya İHH olarak Libya'ya 20 bin Euro göndermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri