İhtiyaç sahiplerine 800 çift ayakkabı

Dünya Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği, hayırseverlerin de yardımıyla Konya'da engelli ve ihtiyaç sahiplerine 800 çift ayakkabı dağıttı. Derneğin çalışması takdir topladı

Dünya Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Mevlüt Ayvaz, “Engelli bireylerin bağımsız yaşayabilmelerini ve yaşamın tüm alanlarına tam ve etkin katılımını sağlamak ve engelli bireylerin, engelli olmayan bireylerle eşit koşullarda fiziki çevreye, ulaşıma, bilgi ve iletişim teknolojilerine sahip olmaları için elimizden gelen tüm çalışmaları yürütüyoruz” dedi. Başkan Ayvaz, “Derneğimiz 2007 yılında kuruldu o günden bu yana 22 ilde bulunan temsilciklerimizle beraber engellilerin sesi olmaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz ” şeklinde konuştu.

GECE GÜNDÜZ ENGELLİ BİREYELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

Engelli bireyler için gece gündüz çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ayvaz, şunları kaydetti:

“Engelli vatandaşlarımızın hayatlarında pozitif etki oluşturmak ve konuya herkesin destek eli uzatmasına olanak vermek amacıyla derneğimize destekleri bekliyoruz şu kısa dönemde engelli vatandaşlarımızla mütevazı katkılarımız oldu. 250 ailemize kurban dağıtımı yaptık. Yine 300 ailemize bayram ikramlıklarını temin ettik.150 ailemize gıda ve 200 liralık gıda fişi dağıtımı gerçekleştirdik. Gene aynı şekilde 800 çift ayakkabı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen, katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum.”

ÇALIŞMALAR TALEPLERİ KARŞILAMADA YETERSİZ KALIYOR

Engelli vatandaşlar için büyük çalışmalar yaptıklarını ancak imkânların yetersiz kaldığını belirten ayvaz sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bu yapılan çalışmaların talepleri karşılamada yetersiz olduğunun farkındayız. Son geldiğimiz süreçte atama bekleyen 10 bin engelli vatandaşlarımızın ataması gerçekleştirilmedi. Bu devletimizden en büyük taleplerimizden biridir. Hükümetimizden, yerel yönetimlerimizden engelli vatandaşlarımızla, bizlere daha yakın olmalarını empati yaparak bizleri anlamalarını ve çözüme yönelik katkılarını beklemekteyiz.”

ENGELLİ VATANDAŞLAR HERKES YARDIM ETMELİ

Yapılan çalışmalara tüm vatandaşların katkı sunması gerektiğini dile getiren Başkan Ayvaz, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu hususta ailelerimizle yardım ve desteklerimiz yine hayırseverlerimiz tarafından sayesinde devam edecektir. Düzenli olarak çıkardığımız “EMPATİ” dergimiz engelli vatandaşlarımızın sesi olmaya devam etmekteyiz. Derneğimizin çalışmalarını dergimizden takip edebilirsiniz.”

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri