İhsanoğlu'nun afişlerinde dikkat çeken Kürt aile

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim için hazırlattığı afişlerde, HDP'li olarak Kürt aile de kullanıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı için start verdiği seçim kampanyasında kullanacağı slogan ve broşürler belli oldu. 

İhsanoğlu için hazırlanan afişlerde AK Partili bir aile "Biz hep AK Parti'ye oy verdik. Şimdi oyumuz Ekmel Hoca'ya" diye seslenirken, HDP'li bir Kürt aile de "Biz hep HDP'ye oy verdik. Şimdi oyumuz Ekmel Hoca'ya" dedi.

BEYAZ KÜRT AİLESİ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hazırlattığı afişlerde en çok dikkat çeken aile ise kuşkusuz HDP'li aile oldu. Boynundaki puşisi ile bir Kürt aile babası, ailesini de yanına alarak poz verdiği fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı ise, kullanılan Kürt ailesinin "Beyaz Kürtler" diye tabir edilen "seçkin Kürtler"den olmasıydı. Buğday tarlasında çekilen fotoğraf üzerine hazırlanan tasarım, bir buğday tarlasında çalışmış Kürt ailesinden çok villasının önünde poz veren "seçkin bir Kürt ailesini" andırıyordu.

SEÇİM ŞARKISI DA TANITILDI

Öte yandan İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında kullanacağı şarkı bugün basın mensuplarıyla paylaşıldı. Şarkının sözleri şöyle: "Bu ayrılık bitmeli, Kibir haset gitmeli, Şu Mübarek toprağa, Sevgi saygı ekmeli sözleriyle başlayan şarkı şu sözlerle devam ediyor: Biz büyük bir ülkeyiz,Bunu herkes bilmeli, Şu mübarek toprağa, İlim, irfan ekmeli.Gelecekler geliyor,Çocuklar hep gülmeli,Şu mübarek toprağa,Barış huzur ekmeli. Gençler hazinemizdir, Buna kıymet vermeli,Şu mübarek toprağa, Dirlik, birlik ekmeli. Ekmeli Ekmeli, Ekmeli iyi Ekmeli, Şu mübarek toprağa, Sevgi saygı ekmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri