'İhsanoğlu, Yazıcıoğlu'nun Şehadetini Aydınlatıncaya Kadar Takipçisi Olacak'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Değerli hocamız, cumhurbaşkanı adayımız özellikle rahmetli genel başkanın şehadet süreciyle ilgili cumhurbaşkanı seçildiğinde aydınlatılıncaya kadar bizzat bu işin en tepe noktadan takipçisi olacağını...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Değerli hocamız, cumhurbaşkanı adayımız özellikle rahmetli genel başkanın şehadet süreciyle ilgili cumhurbaşkanı seçildiğinde aydınlatılıncaya kadar bizzat bu işin en tepe noktadan takipçisi olacağını söyledi." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Teşkilatı'nda Genel Başkan Mustafa Destici ile bir araya geldi. Buradaki basın toplantısında konuşan İhsanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İhsanoğlu, BBP'nin seçimlerle ilgili kararının demokratik bir karar olduğunu ifade etti. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yarış o makama göre yapılmalıdır. O üslupla olmalıdır. Yoksa oraya o üslubun dışında gidenler, o makama hakaret etmiş olurlar." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, parti olarak geçen çarşamba günü kurullarında istişarelerini tamamlamalarının ardından seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını aldığını, bunu da kamuoyu ile paylaştıklarını aktardı. Bir gazetecinin, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamada BBP'yi eleştirdiği hatırlatılması üzerine Destici, şöyle konuştu: "Valla açıklasın. Yani olay aydınlatılsın. Biz de devşirmeyelim. Böyle bir niyetimiz yok. Bu konuda biliyorsunuz başından beri çok hassas davrandık. Asla siyasi istismar yapmadık, hatta bizim dışımızdakiler daha fazla istismar etti ve sayın Başbakan da hükümet de her dönemde. Mesela bu kararımız bile rahmetli liderimiz üzerinden eleştirilmeye çalışılıyor. Halbuki kendileri rahmetli Özal'ı da, Menderesi de ziyadesiyle istismar edebiliyorlar. Tabi orada söylediği daha farklı bir şey var. Yüzümüze söylenmiyor, kamuoyuna söyleniyor diye. İşte cumhurbaşkanı adayımız İhsanoğlu da burada kendilerine de açıkça ifade ettik, sayın başbakana da açıkça ifade ettik. Ve yaklaşık sayın başbakanla 2 saate yakın görüşmemizin 45 dakikası rahmetli genel başkanın şehadet süreciyle ilgili geçti. Bu sadece benimle sayın başbakan arasında olan bir görüşme değil. Sayın Numan Kurtulmuş var, onların heyetinde Sayın Haluk İpek var, Sayın Ömer Çelik var. Bizde Sayın Remzi Çayır var, Üzeyir Tunç bey var. Yedi kişilik bir görüşme bu. Dolayısıyla orada ne görüşüldüğünü bu 7 kişinin tamamı biliyor. Daha önce de ifade ettim. Bu nettir. Biz asla öyle bir şeyin peşinde değiliz. Biz olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Haklı olarak da bize böyle bir fırsat gelmiş. Her iki cumhurbaşkanı adayımızdan da bu beklentimizi dile getirdik. Bununla birlikte çözüm süreci dedikleri bizim çözülme ve ayrışma olarak adlandırdığımız, bu katil teröristleri affeden, devleti yıkmaya çalışan KCK'lıları affeden Türkiye'nin bir bölgesi fiili olarak bir özerklik yaşıyor. Bu süreçleri de dikkate alacak. Biz bunu söyledik. Değerli hocamız, cumhurbaşkanı adayımız özellikle rahmetli genel başkanın şehadet süreciyle ilgili cumhurbaşkanı seçildiğinde aydınlatılıncaya kadar bizzat bu işin en tepe noktadan takipçisi olacağını söyledi"

Görüşmenin ardından İhsanoğlu, bir süre yürüyüş yolunda yürüyerek halkı selamladı. Daha sonra İhsanoğlu, seçim otobüsüne binerek iftar programına geçti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri