İhsanoğlu: Utanmıyorlar, Pazar Günü Herkes Bu İftirasında Boğulacaktır

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Utanmıyorlar, iftira ediyorlar. Esas karanlık emellere hizmet edenler, bir yerden icazet ve cesaret alıp başlayanlar biz değiliz. Biz milletten aldık cesareti, mutabakatı. Bizim projemiz milli projedir,...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Utanmıyorlar, iftira ediyorlar. Esas karanlık emellere hizmet edenler, bir yerden icazet ve cesaret alıp başlayanlar biz değiliz. Biz milletten aldık cesareti, mutabakatı. Bizim projemiz milli projedir, başka değil. O yaydıkları yalan, iftiralar hepsi dönecek ve pazar günü herkes bu iftirasında boğulacaktır." dedi. Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçim kampanyasına küfürle başladığını belirten İhsanoğlu, “Böyle hakaret edenleri gördünüz mü?” diye sordu.

İhsanoğlu, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde vatandaşlara hitap etti. Türkiye'de toplumu ayrıştırmak isteyenler bulunduğunu belirten İhsanoğlu, "Toplumumuzu, bölmek, kutuplaştırmak isteyenler ve buradan siyasi rant çıkarmak isteyenler var. Biz inşallah önümüzdeki pazar günü bunlara 'hayır' diyeceğiz ve Türkiye'nin önünü açacağız. Yeni Türkiye doğuyor pazar günü, bizim yeni Türkiyemiz uzlaşma Türkiyesi. Bakınız Meclis'te 4 parti var, iki parti kendi adaylarını gösterdi, onların tabii hakkıdır. İki parti de geldi dedi ki 'biz kendi partimizden bir aday değil milletin ortasından bir aday seçelim ki bütün millet ona oy versin.' Lütfettiler, teveccühleri bana yöneldi, ben de bunu şerefli bir görev olarak kabul ettim. Şimdi ben size soruyorum, kabahat bunun neresinde? Burada kabahat var mı? Yani burada proje var mı? Evet burada proje var, burada milli proje var. Milli Mutabakat Projesi var. 'Proje' diyorlar, evet Milli Mutabakat Projesi. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) yok burada. Başka karanlık emellerin projeleri yok burada, Milli Mutabakat Projesi. İki parti arasında başlayan uzlaşma iki içeriden 12 dışarıdan, bundan daha büyük mutabakat olur mu? Utanmıyorlar, utanmıyorlar. İftira ediyorlar. Esas karanlık emellere hizmet edenler, bir yerden icazet ve cesaret alıp başlayanlar biz değiliz. Biz milletten aldık cesareti, mutabakatı. Bizim projemiz milli projedir, başka değil. O yaydıkları yalan, iftiralar hepsi dönecek ve pazar günü herkes bu iftirasında boğulacaktır." şeklinde konuştu.

“PAZAR GÜNÜ KAZANACAĞIMDAN EMİNİM”

İhsanoğlu, 10 Ağustos Pazar günü sessiz yığınların cevap vereceğini kaydederek, "Pazar günü Türkiye o sessiz yığınların kararını görecek ve nefes alacak, ferahlık duyacak, 'oh' diyecek. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ben vatanımızın dört köşesinde halkın içerisindeyim. Benim etrafımda binlerce koruma ordusu yok. Hiç kimse vatandaşları tekmelemiyor, dipçikle vurmuyor. Hiç kimse kimseye tekme atmıyor. Herkesi saygıyla dinliyorum, sevgisine mazhar oluyorum, onun için çok mutluyum, pazar günü kazanacağımdan eminim." diye konuştu.

“BÖYLE HAKARET EDENLERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçim kampanyasına küfürle başladığını belirten İhsanoğlu, şöyle devam etti: "Hakaretlerle başladı ve bu hakaretler hangi seviyede. O makama yaraşan, yarış içerisinde bulunan insanlara yöneldi. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'nin en yüce makamına yarış içerisinde olana insanlardan bazıları öbürlerine küfrediyorlar. Ağır küfürler ediyorlar. Türkiye, tarihinde böyle bir şey görmedi, görmedi. İşte hepimiz, değişik tecrübelerden geçerek değişik liderleri gördük. Siz hatırlıyor musunuz? Bir siyasi liderin bir siyasi başka lidere 'sen şusun busun' dediğini gördünüz mü? Hiç gördünüz mü Allah aşkına? Böyle hakaret edenleri gördünüz mü? Yani bu bizim milletimize, Türk milletine yakışır mı arkadaşlar? Türk devlet geleneklerine yakışır mı arkadaşlar? Peki biz niye buna muhatap oluyoruz? Niye bunlara pirim vereceğiz? Türkiye'nin artık bundan kurtulması lazım."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri