İhsanoğlu: Türkiye Bundan Sonra Ayrışmak, Kutuplaşmak İstemiyor

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye’nin demokrasiye, huzura, güvenliğe kavuşacağını söyledi. İhsanoğlu, “Türkiye bundan sonra ayrışmak, kutuplaşmak istemiyor....

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye’nin demokrasiye, huzura, güvenliğe kavuşacağını söyledi. İhsanoğlu, “Türkiye bundan sonra ayrışmak, kutuplaşmak istemiyor. Türkiye kimsenin mezhebi, dili, dini nedir ayrımı istemiyor. Türkiye birlik ve beraberlik istiyor. Sen şusun ben buyum diyen insanları dinlemek istemiyor yetti gayri.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Avcılar Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. İhsanoğlu’na, eşi Füsun İhsanoğlu’da eşlik etti. Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan İhsanoğlu’na kendisi bekleyen kalabalık yoğun ilgi gösterdi. Seçim otobüsünde vatandaşlara seslenen İhsanoğlu, Türkiye’nin yarın demokrasiye, huzura, güvenliğe büyük bir kapı açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, “Türkiye bundan sonra ayrışmak, kutuplaşmak istemiyor. Türkiye kimsenin mezhebi, dili, dini nedir ayrımı istemiyor. Türkiye birlik ve beraberlik istiyor. Sen şusun, ben buyum diyen insanları dinlemek istemiyor yetti gayri.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir din erbabının ashabına, ehline hakaret etmediğini kaydeden İhsanoğlu, şöyle devam etti: “Biz bütün dinlere saygı gösterdik. Onları misafir ettik. Asırlardan beri beraber yaşıyoruz. Son günlerde sen şusun, ben buyum diyerek hakaret ediyorlar. Bu çok ayıptır. Devlet erbabına yakışmaz Türkiye tarihinde böyle bir şey görmedi. Bundan sonrada görmeyecek inşallah.”

Yarın, Türkiye’nin kurtuluş yolunu seçeceğini aktaran İhsanoğlu, “Bir ülkede hırsıza hırsız denemiyorsa, bir ülkede teröriste terörist denilmiyorsa bu ülkede hukukun üstünlüğü olur mu? Bu ülkede kanun hakimiyeti olur mu?” diye konuştu.

Konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil atan İhsanoğlu, seçim otobüsüyle alandan ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri