İhsanoğlu, Rumeli Ve Balkan Türkleriyle Buluştu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul’da Rumeli, Balkan ve Trakyalılarla buluştu. Katılımcılar, alkışlarla karşıladığı İhsanoğlu’na tatlıdan yapılan cumhurbaşkanlığı amblemi hediye etti.Ekmeleddin İhsanoğlu, Rumeli...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul’da Rumeli, Balkan ve Trakyalılarla buluştu. Katılımcılar, alkışlarla karşıladığı İhsanoğlu’na tatlıdan yapılan cumhurbaşkanlığı amblemi hediye etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Rumeli Türkleri Vakfı tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Tanıtım ve Kültür Günleri’ne katıldı. Katılımcılardan yoğun ilgi gören İhsanoğlu’na tatlıdan yapılan cumhurbaşkanlığı amblemi hediye etti. İhsanoğlu, yöresel yiyecek ve içeceklerden tattı.

Etkinlikte konuşma yapan İhsanoğlu, “İzzetbegoviç, zamanında bana büyük ödüller verdi. Savaştıkları boyunca hizmet ettim. Orada ekonomik forumlar düzenledik. Bosna için mücadele ettim. Kosova’nın yanında oldum, her zaman olmaya devam edeceğim. Benim Rumeliler ile bağlantım çok eskidir. Ben bir hizmet yaparken kibirle yapmadım. Hizmet ederken sevgi ile yaptım. Bunu hep vazife olarak kabul ettim. İnşallah her zaman sizler ile buluşacağım. Ben Anadolu çocuğu olarak Rumeliler ile iş birliği yapmaktan çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

“Yarın demokrasi imtihanında ilk sınıfı geçen sizler olacaksınız.” diyen İhsanoğlu, “Çünkü Rumeli halkı diktatörlük nedir biliyorlar. En çok siz biliyorsunuz, siz çektiniz. Allah milletimize devletimize zeval vermesin! Ben burada seçim anlatmayacağım. Arife tarif gerekmez. Ben Yozgatlı müderris İhsan Efendinin oğluyum. Çocukluğumdan beri babamın yanında Batı Trakyalı, Arnavut, Trakyalı, birçok öğrenci vardı. Onların hepsini yetiştirdi. Bugün Balkanlarda babamın talebelerinin, talebeleri din hizmetlerinde, ilim hizmetlerinde çok iyi yerlere geldi. O yüzden benim çocukluğum Rumeliler ile beraber geçti. O yüzden ben onların hassasiyetini çok iyi bilirim. Büyüklerimiz sadece bize 30 gün seçim kampanyası uygun görmüşler. Kendileri 365 gün seçim kampanyası yaparken bize sadece 30 gün verdiler. Neyse burada seçim konuşması yapmayacağım. Arife tarif gerekmez." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri