İhsanoğlu: Pehlivan Mevcut, Siz Şimdi Hakem Seçiyorsunuz

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Biz hakem seçiyoruz. Siz dünya pehlivanlarını çıkaran şehirsiniz, pehlivan olmak başka hakem olmak başka. Siz şimdi pehlivan seçmiyorsunuz? Onun zamanı 2015'te. Pehlivan mevcut, siz şimdi hakem...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Biz hakem seçiyoruz. Siz dünya pehlivanlarını çıkaran şehirsiniz, pehlivan olmak başka hakem olmak başka. Siz şimdi pehlivan seçmiyorsunuz? Onun zamanı 2015'te. Pehlivan mevcut, siz şimdi hakem seçiyorsunuz. Hakem başka pehlivan başka." dedi.

İhsanoğlu Balıkesir'de halka hitap etti. Korkunun ecele faydasının olmadığını belirten İhsanoğlu, kendisine yönelik iftiraların onun için sıralandığını söyledi. İhsanoğlu, "Bir de bizim vatandaşlarımızı korkutuyorlar. Vatandaşlarımızın namuslu, dürüst, vicdan sahibi insanlar olduğunu biliyorum. Belki açıktan destek veremiyordur. 'Ben İhsanoğlu'na vereceğim, bu zulümden kurtulacağım' diyemiyor ama o gidip mührünü bastığı anda, Allah ile baş başa kaldığında, en sağdaki yere basacak, onu biliyorum. Ama başka bir şey daha var. Korkuyorlar. Diyorlar ki 'size verdiğimiz yardım, emekli maaşı, ihtiyaç maaşı gibi şeyleri bize vermezsiniz biz bunu keseriz'. Bu işte en büyük zulüm, en büyük günah. Bu Allah'a şirk koşmak gibi bir şeydir. Bu sosyal yardımlar devletin kesesinden yapılıyor, hiç kimsenin kesesinden yapılmıyor. Bu devletin kesesinden, programından ve bütçesinden yapılıyor. Kimsenin lütfu, sadakası, verdiği nafaka değil. Bu devletin sosyal, laik devlet gereği sosyal yardım olarak...Bunu bu hükümet başlatmadı. Bunu rahmetli Turgut Özal başlattı. O başlattı fakir fukara fonunu, sonra gelişti. Bu bir haktır ve kimse kesemez." diye konuştu.

"PEHLİVAN MEVCUT, SİZ ŞİMDİ HAKEM SEÇİYORSUNUZ"

Başbakan değil cumhurbaşkanının seçildiğini hatırlatan İhsanoğlu, "Biz hakem seçiyoruz. Siz dünya pehlivanlarını çıkaran şehirsiniz, pehlivan olmak başka hakem olmak başka. Siz şimdi pehlivan seçmiyorsunuz? Onun zamanı 2015'te. Pehlivan mevcut, siz şimdi hakem seçiyorsunuz. Hakem başka pehlivan başka. Buradaki AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, 'pehlivan devam etsin'. O gelecek sene de gitsin. Beş sana daha gitsin, o sizin taktirinize ait bir şeydir. Ama bu devletin başka güreşecek pehlivana ihtiyacı yok, aile reisine ihtiyacı var. Bütün masanın etrafında sabah kahvaltıda, akşam yemeğinde ailenin büyüğü oturacak, bütün ailenin sağcısı, solcusu, küçüğü, büyüğü, şu mezhepten demeden, fark gözetmeden herkesi toparlayacak ve eşit mesafede. 'Bana oy verenler vatanperver, bana oy vermeyenler vatan haini' demeyen insan istiyoruz. Devletin başında sorunları, problemleri çözen biri olmalı. Problem, sorun yaratan birisini istiyor musunuz? O zaman kimi seçeceğinizi biliyorsun değil mi?" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte alanda bulunanları selamladı. İhsanoğlu, seçim otobüsü ile alandan ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunanları da aracın ön camından selamlamayı ihmal etmedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri