İhsanoğlu Muğla'da 11 İlçede İpi Göğüsledi

Muğla'da cumhurbaşkanı seçimi için sandığa giden seçmenlerin yüzde 63.66'sı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tercih etti. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32.22 oy alırken Selahattin Demirtaş ise yüzde 4.12 oranında oy aldı. İhsanoğlu 321 bin 683 oy,...

Muğla'da cumhurbaşkanı seçimi için sandığa giden seçmenlerin yüzde 63.66'sı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tercih etti. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32.22 oy alırken Selahattin Demirtaş ise yüzde 4.12 oranında oy aldı. İhsanoğlu 321 bin 683 oy, Erdoğan 162 bin 808 oy, Demirtaş ise 20 bin 847 oy aldı. İhsanoğlu 13 ilçenin 11'inde ipi önde göğüslerken Erdoğan sadece kırsaldaki iki ilçede birinci çıktı. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Menteşe, Milas, Ula ve Yatağan ilçelerinde İhsanoğlu, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerinde Erdoğan birinci çıktı. Ülke genelinde ise CHP'li belediyelerin içinde İhsanoğlu, Muğla’da büyük bir farkla seçimi önde kapattı.

MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Muğla'da istediğimiz hedefi yakaladık. 11 ilçemizdeki sandıklarda en çok oyu Sayın İhsanoğlu aldı. Ülke genelinde seçime katılım oranı, beklentilerin gerisinde kaldı. Devletin bütün imkânlarını kullanan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildi. Biz parti olarak herkesin kararına saygı duyuyoruz." dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ise insanların çoğunun sandık başına gitmediğini ve halkın iradesine saygı duyduklarını dile getirerek, "İlk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Seçim döneminin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle katılım düşük oldu, 15 milyon seçmen sandığa gitmedi. Bunun yanında iktidar partisi, devletin bütün imkânlarını seçim için kullandı. Milletimizin teveccühü, Recep Tayyip Erdoğan'dan yana oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarı maalesef sağlanmadı. Muğla'nın kırsal kesimlerinde bulunan seçmenlerden birçoğu, turistik tesislerde çalıştığı için maalesef oylarını kullanamadı ve bu seçmenlere oy kullanmaları için izin verilmedi." ifadelerini kullandı.

Ülkenin tarihî bir gün yaşadığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de, "Bizim tek amacımız, vatandaşlarımıza hizmet etmek. Artık önümüzde yeni bir dönem var. Bizler tarihî bir güne tanıklık ettik. Muğla il genelinde yerel seçimlerde yüzde 29 oy oranına sahipken cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 4 artış sağlayarak, yaklaşık yüzde 33'e yükselttik." diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise siyasetin belli bir kabın içerisine sıkıştığını savunarak, "Eşitsiz bir propaganda süreci oldu. Ekmeleddin Bey'in kısa süre içerisinde ülke genelinde yüzde 38 oy almasını başarılı buluyorum. Biri bir aydır, diğeri ise 13 yıldır tanınıyor. Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarında devletin bütün imkanlarını kullandı. Buna Menderes dönemini örnek gösterebiliriz. İlimizde az da olsa oy kaybı yaşandı. Büyükşehir belediyesinin yeniden kurulması ve insanlarımızın tatile çıkması gibi etkenler var. Bu zaaflar, Recep Bey tarafından iyi kullanıldı. Bu sonucun alınmasını normal karşılıyorum. Demokrasimiz inşallah daha iyi noktalara gelir." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri