İhsanoğlu: İsrail'i Kınaya Kınaya Kına Evine Döndük

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kredi kartı sarmalının milyonlarca insanı ezdiğini ve bu durumun milletten saklandığını söyledi. İhsanoğlu, siyasilerin sürekli İsrail'i kınadığını belirterek, "İsrail'i kınıyoruz, kınıyoruz,...

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kredi kartı sarmalının milyonlarca insanı ezdiğini ve bu durumun milletten saklandığını söyledi. İhsanoğlu, siyasilerin sürekli İsrail'i kınadığını belirterek, "İsrail'i kınıyoruz, kınıyoruz, kınıyoruz. Kınaya kınaya kınaya kına evine döndük." dedi.

Büyük Samsun Oteli'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile buluşan İhsanoğlu, toplumun ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu ancak bunun siyasiler tarafından görülmediğini belirtti. Türkiye'nin İMF'ye borcunu kapattığının meydanlarda sürekli söylenmesini eleştiren İhsanoğlu, "İMF'ye borcumuzu ödedik tamam, iyi de İMF'ye borcumuzun kaç katını biz borçlandık. Kamu borçları, özel sektör borçları, ondan sonra insanların hane halkının, fertlerin borçları ve faiz sarmalı. Eskiden AK Parti iktidarının başladığı yılda hane halkı faiz olarak gelirinin yüzde 5'ini yani her 100 liradan ancak 5'ini siz faiz veriyordunuz. 2013 senesinin bu faiz orantısı 55. Yani her 100 liranızın 55'ini faize veriyorsunuz. O zaman bu 55'i elde etmek için 100 lira harcamak için siz kredi alıyorsunuz. Bu kredi sarmalında yüz binlerce milyonlarca insan büyük ekonomik sıkıntı... Bir nevi kredi kartı köleliği ihdas edildi. Vergiler de bunun üzerine bindi mi bugünkü genç arkadaşın feryat ettiği gibi Türkiye'de borç sarmalı, vergi sarmalı, kredi kartı sarmalı milyonlarca insanı eziyor ve bu saklanıyor milletten. Ve deniliyor ki, 'Siz bana oy verin ben size gelecek ay kredi vereyim ki bu öbür kredileri faizleri ödeyiniz' Ondan sonra Merkez Bankası başkanını azarlıyoruz, 'Faizi niye yükselttin.' Ayol, Merkez Bankası (başkanı) babasının bankasının faizini yükseltmiyor, devletin bankasının faizini yükseltiyor, bu da hükümetin programıdır. Yani bir taraftan birisi bir şey yaptıyor. Milletin önünde 'Biz faize karşıyız, efendim bizim banka müdürü söz dinlemiyor, ben onun kulağını çekeyim.' Böyle bir siyaset olur mu? Türkiye'de böyle bir siyaset yapılır mı. Bir taraftan tavşana kaç, tazıya tut." şeklinde konuştu.

"BEN MADALYAYI DOĞRU YERDEN ALDIM"

Siyasilerin gece gündüz İsrail'i lanetlediklerini kaydeden İhsanoğlu, "İsrail'i kınıyoruz, kınıyoruz, kınıyoruz. Kınaya kınaya kına evine döndük. Boykot olsun dendi, mallarına boykot dendi ve bugün biz çarşıda dolaşırken gösterdiler 'İşte İsrail malları.' Peki, bu boykot diyenler nerede? Bu malları kim getirdi? İhsanoğlu mu getirdi? Ben mi getirdim? Hani ben İsrail'in bilmem nesiydim hani. Allah'a şükür cesaret madalyası falan almadım, ben madalyayı doğru yerden aldım. Madalyayı Kudüs'ü Şerif adına aldım, Kudüs Yıldızı madalyası aldım. Türkiye'de hiç kimsede yok. Öbürü de kimse de yok Allah'a şükür ama artık..." diye konuştu.

Kendisinin Kudüs ve Gazze'ye defalarca gittiğini ve Hz. Peygamber (sas)'in miraca yükseldiği yerde namaz kılma şerefine nail olduğunu söyleyen İhsanoğlu, bunun her şeye bedel olduğunu kaydetti.

İsrail mallarına boykottan bahsedildiği bir dönemde bu ülkeyle ticaretin 3 -4 kat arttığına dikkat çeken İhsanoğlu, "İşte Samsun'un çarşısındaki sade vatandaş, ihlaslı vatandaş, 'Nerede boykot her gün mal geliyor' diyor. Şimdi böyle milleti nereye kadar aldatacağız. Onun için ben şuna inanıyorum ki pazar günü doğru yere mühür basacaksınız." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri